©  BELGA

Michael Vanthourenhout boekt tweede zege van het seizoen in Berencross Meulebeke

Michael Vanthourenhout heeft in Meulebeke zijn tweede veldrit van het prille seizoen gewonnen. Nadat hij twee weken geleden ook al won in Kruibeke en afgelopen weekend tweede werd in Beringen, was hij nu de beste in de Berencross. Eli Iserbyt en Lars van der Haar mochten mee het podium op.

Sam Varewyck, Belga

Vanthourenhout ging in Meulebeke snel van start en trok al meteen een gaatje naar de rest. Lang zou dat niet duren, maar even later ging Vanthourenhout er opnieuw vandoor met ploegmakker Eli Iserbyt. Hun ex-teamgenoot Laurens Sweeck kwam er even later ook bij en maakte een sterke indruk, tot het noodlot toesloeg. De voormalige Belgische kampioen kwam ten val op de trappen en viel zo terug.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanthourenhout en Iserbyt kwamen zo weer met zijn tweeën te zitten, maar het duurde niet lang voor ze weer gezelschap kregen. Deze keer was het Europees kampioen Lars van der Haar die de oversteek maakte. De Nederlander had echter geen antwoord in huis toen Vanthourenhout versnelde, Iserbyt bleef ook zitten. Vanthourenhout was zo vrij om na Kruibeke zijn tweede zege van dit prille veldritseizoen te boeken, terwijl Iserbyt er weer een dubbelzege van maakte voor Pauwels Sauzen - Bingoal. Van der Haar hield zijn derde plek vast, de onfortuinlijke Sweeck was vierde.

Vanthourenhout en Iserbyt “konden samen tegenstand afmatten”

“We hebben het ploegenspel andermaal goed gespeeld”, verklaarde Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) nadat hij voor het derde jaar op rij de Berencross in Meulebeke gewonnen had. “Samen met Eli Iserbyt kon ik de tegenstand afmatten.”

“Ik voelde me heel goed voor de start van de cross. De verkenning leerde me dat er vandaag wel iets in zat. Het zag er misschien gemakkelijk uit, maar dat was het niet. Ik heb een paar keer moeten aanvallen voor ik een kloof kon slaan. Eerst maakte Laurens Sweeck me het leven zuur en daarna kwam Lars van der Haar op de proppen. Ook aan hem had ik een hele kluif. In de laatste twee rondes zette ik alles op alles, met succes.”

“Na twee zeges en een tweede plaats in drie crossen kan ik zeker met vertrouwen naar Amerika. De ploeg besliste om iets later af te reizen. Zo kunnen we wat meer trainen. Ginder komt dat er niet echt van. Het zullen nog drukke trainingsdagen worden voor we op het vliegtuig zitten.” (Lees verder onder de foto)

 ©  BELGA

Iserbyt greep andermaal naast een zege in eigen gouw. “Natuurlijk wou ik hier eens winnen. In Meulebeke is me dat nog nooit gelukt. Het zag er allemaal wel goed uit. Ik wou de wedstrijd hard maken en ging al vrij vroeg versnellen. Het zorgde ervoor dat onze kopgroep, toen nog zo’n tien man sterk, helemaal uit elkaar spatte. Toen Vanthourenhout ging aanvallen, bleef ik bij Van der Haar om zijn vlucht te beschermen.”

Iserbyt trekt donderdag naar de Verenigde Staten met een zege (Be-MINE cross Beringen) en twee tweede plaatsen in zijn reiskoffer. Vorig jaar won hij in Waterloo en werd hij in Fayetteville tweede (na Quinten Hermans) in de Amerikaanse wereldbekercrossen.

Laurens Sweeck: “Zonder val zat podiumplaats er zeker in”

Laurens Sweeck (Crelan-Fristads) was zaterdag de pechvogel in de Berencross. Hij leek op weg naar een podiumplaats, tot hij half cross struikelde op de trappenpartij en ten val kwam. “Ik sloeg met mijn scheenbeen hard tegen die trappen. Meteen was er een fikse zwelling merkbaar. Dat baart me wel wat zorgen. De pijn is niet toegenomen, maar het moet opgevolgd worden. Eens ik weer in mijn ritme was, had ik wel niet veel last meer.”

“Ik ga nu eerst de dokter eens opzoeken om te kijken wat er loos is. Maar ik denk dat het wel zal meevallen.”

“De treden zijn hier redelijk kort en niet al te hoog. Ik moet me helemaal misstapt hebben. Ik moest wel wat risico nemen, want Eli Iserbyt was gaan aanvallen. Die mocht ik niet laten rijden. Ik zat op de limiet en dan kan een foutje wel eens gebeuren. Ik zat tot dan heel goed in de wedstrijd en kon alle aanvallen pareren. Ondanks alles werd ik nog vierde. een podiumplaats had er zeker ingezeten.”

Vastgoed

Jobs in de regio