Vlaams Belang niet akkoord met verhoging Antwerpse parkeertarieven: “Automobilist wordt als melkkoe misbruikt”

Vlaams Belang wil geen verhoging van de Antwerpse parkeertarieven. Eerder raakte bekend dat de stad vanaf maandag een indexering invoert van de tarieven. Dat betekent dat parkeren er bijna 13 procent duurder zal worden. De partij vindt de inflatie en lege park-and-rides een te makkelijk alibi.

svo

LEES OOK. Antwerpen maakt parkeertarieven duurder en kort parkeertijd in

“In plaats van in tijden van crisis en hyperinflatie de buikriem aan te halen, wordt de automobilist opnieuw als melkkoe misbruikt”, zegt gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). “De verhoging is in tijden waar iedereen het financieel moeilijk heeft ronduit schandalig. In plaats van te bezuinigen op allerlei nutteloze subsidies en projecten wordt de makkelijkste oplossing, het extra belasten van de automobilist, gekozen. Het autopestbeleid van het Antwerpse stadsbestuur wordt verdergezet”, klinkt het.

“Bevoegd schepen Koen Kennis (N-VA) stelt onbeschaamd dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de leegstand in de park-and-rides, die miljoenen hebben gekost, tegen te gaan”, voegt Dewinter daar nog aan toe. “Het falend mobiliteitsbeleid van het stadsbestuur wordt op deze manier afgewenteld op de automobilist. Zelf trekt schepen Kennis geen conclusies voor wat de massale leegstand in de park-and-rides betreft.”

Vlaams Belang pleit om de parkings gratis te maken, minibussen met hoge frequentie naar de binnenstad te organiseren en duidelijke bewegwijzering aan te brengen en betere publiciteit te maken. “Kortom, de quasi leegstand van de Park & Rides; de inflatie en de parkeerdruk in de stad zijn drogredenen om extra inkomsten voor de stadskas te genereren waardoor Antwerpen, na Gent, de duurste centrumstad qua parkeren in Vlaanderen wordt”, zegt de partij nog.

Aangeboden door onze partners