©  BELGA

KV Mechelen kansloos onderuit tegen landskampioen

KV Mechelen ging in zijn eerste duel van een loodzware oktobermaand kansloos onderuit tegen Club Brugge. Niet dat het veel te verwijten viel. Tegen een Club dat gaandeweg op kruissnelheid kwam, was simpelweg niets te beginnen. Op twee flitsende openingsminuten na kon Malinwa op geen enkel moment een vuist maken tegen de landskampioen. Op naar de volgende, zondag tegen Anderlecht.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Peyre baas achterin bij aanvallend onmondig Malinwa

KV Mechelen was met 11 op 27 – vorig seizoen pakte het 13 op 27 - de interlandbreak ingedoken, een balans waarmee het gezien het op papier ‘makkelijke’ programma niet tevreden mee kon zijn. De maand oktober kondigt zich voor Malinwa immers loodzwaar aan. Landskampioen Club Brugge vormde het aperitiefhapje. Anderlecht, AA Gent, Standard en Eupen vervolledigen de komende weken het zesgangenmenu, dat op 28 oktober eindigt met het Racing Genk van ex-coach Wouter Vrancken als toetje.

Het was assistent-coach Steven Defour die bij KVM de lijnen mocht uitzetten. T1 Danny Buijs zat geschorst in de tribune na zijn uitsluiting tegen OH Leuven. Ook afwezig waren Van Hoorenbeeck (geblesseerd) en Da Cruz (geschorst), Bolingoli en Bates kwamen zo aan de aftrap. Voor de Schot was het zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Bij Club vielen er vier wijzigingen te noteren tegenover het elftal dat met 3-0 verloor van Standard. Opvallendste nieuwkomer was de 17-jarige Jorne Spileers van Club NXT, die centraal achteraan zijn debuut in het fanionteam vierde. Skov Olsen stond op het wedstrijdblad, maar voelde zich niet wedstrijdfit, waardoor Nusa in de ploeg kwam.

KVM best uit de startblokken

Het waren de bezoekers die het best uit de startblokken schoten. Ngoy troefde Mechele op snelheid af en leek alleen op Mignolet af te stevenen, maar speelde het leer meteen weer kwijt. Amper een minuut later haalde Storm uit, Mignolet pakte. KV Mechelen stak het vuur aan de lont, al nam Club snel over. Bates kopte het leer voor Vanaken weg, waarna Verstraete een gevaarlijke voorzet van Nusa in hoekschop ontzette. Diezelfde Nusa besloot na een listig balletje van Vanaken hoog over. Coucke moest maar één keer de mouwen opstropen: hij ging goed plat op een afstandsschot van Jutgla. Tussendoor had Schoofs Mignolet nog lichtjes aan het werk gezet.

Jutgla breekt geel-rood blok

Met het duel van dinsdag tegen Atletico Madrid in gedachten wou een weliswaar dominant Club de klus klaren met licht opgetrokken handrem. De Mechelse vijfmansdefensie met Bolingoli en Walsh als oprukkende flanken stond echter goed. Coucke moest nauwelijks in actie komen. Al zat het ook even mee toen Sobol vanop links de bal voor doel bracht. Jutgla kon net niet profiteren.

Club bleef meer en meer beuken en vooral op de Mechelse linkerkant groeide de bedrijvigheid. Bates hield zich lange tijd goed staande, tot een slecht weggetrapte bal van de Schot via Sowah in de voeten van Jutgla belandde. Vanlerberghe was net te laat en de Spanjaard fusilleerde Coucke, wiens ene hand onvoldoende bleek voor een prachtparade. De thuisploeg wou het nog voor rust helemaal afmaken. Bates kon Vanaken nog net van de 2-0 houden. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Magistrale vrije trap van Sobol

Na de koffie ging Club op zoek naar een tweede treffer en koos daarvoor resoluut voor hoge pressing. Mechels uitvoetballen werd meteen in de kiem gesmoord. Toen Sobol zich achter een vrije trap mocht zetten, poeierde de Oekraïner de bal magistraal over de muur binnen. Match gespeeld, zo leek het. Coucke voorkwam met een fotografenredding dat Nusa even later de wedstrijd helemaal doodmaakte. Het was het startschot van een belegering van het Mechelse doel. Nielsen was dicht bij de 3-0, maar de Deen liet KVM nog in leven. In minuut 65 probeerde Schoofs Malinwa een infuus vertrouwen te geven, maar zijn schot zoefde over. Aan de overkant zweefde Coucke een plaatsbal van Vanaken uit doel. Een treffer van Buchanan werd dan weer afgekeurd voor nipt buitenspel.

De laatste twintig minuten stonden bol van de wissels. Club monopoliseerde de bal en de bezoekers telden de seconden naar het laatste fluitsignaal angstvallig af. Vanaken liet eerst nog tweemaal de kans op de 3-0 liggen. Die kwam er uiteindelijk wél toen Buchanan via Swers de bal in doel kopte. KV Mechelen droop zo een illusie armer en zonder punten af. Verliezen in Jan Breydel is geen ramp, maar volgende week thuis tegen Anderlecht zal het uit een ander vaatje moeten tappen om punt(en) Achter de Kazerne te houden.

LEES OOK. REACTIES. Defour kan niet stunten bij debuut als T1: “We hadden voorin te weinig vertrouwen”

    MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL