©  BELGA

Westerlo pakt 9 op 9 na efficiënte avond tegen Zulte Waregem

Westerlo zit in de winning mood. Na zeges tegen Anderlecht en Charleroi legden de Kemphanen ook Zulte Waregem over de knie. Goed voor negen op negen. Nacer Chadli maakte zijn eerste doelpunt voor de Kemphanen.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Collectief sterke partij van Westerlo: Bolat houdt de netten schoon, Chadli mag voor het eerst vieren

Westerlo verscheen na een zes op zes tegen Anderlecht en Charleroi met vertrouwen aan de aftrap, maar het waren de bezoekers uit Waregem die het scherpste aan de wedstrijd begonnen. In minder dan zeven minuten kon Vossen drie keer dreigen, Bolat haalde de beste poging knap uit de hoek.

Chadli opent zijn rekening

Dan toonde Westerlo zich veel efficiënter. Bij de eerste kans was het meteen bingo. Gumuskaya gooide het leer voor doel, de kleine Akbunar – 22 centimeter kleiner dan zijn opponent Willen – verlengde met het hoofd en aan de tweede paal kopte Chadli zijn eerste goal voor de Kemphanen tegen de netten. Perfect in het hoekje gemikt. Bijna had Chadli meteen zijn totaal verdubbeld. Na een knappe individuele actie mikte hij zijn schot opnieuw uitstekend in het hoekje, Bossut redde knap met de voet.

De thuisploeg haalde daarna de voet van het gaspedaal en liet het initiatief aan Zulte Waregem. Opvallend, want Westerlo had na de 1-0 van Chadli controle. Niet dat Jonas De Roeck zich echt zorgen moest maken. Het balbezit leverde de bezoekers amper iets op. Defensief had Westerlo zijn zaakjes op orde. De tegenprikken van waren schaars, maar gevaarlijker. Gumuskaya kreeg na een vlotte combinatie zijn schot niet tussen de palen.

Kort voor rust ontsnapte Zulte Waregem nog aan een rode kaart. Na een snelle uitbraak van Westerlo duwde Fadera Reynolds tegen de grond, maar Boucaut hield een tweede gele kaart op zak.

Knappe kopbal van Foster

Leye beschikte na de pauze dan wel nog over elf spelers, al snel keek hij tegen een dubbele achterstand en een onmogelijke opdracht aan. Foster – in de eerste helft nog zo goed als onzichtbaar – maakte er met een knappe kopbal 0-2 van. De Zuid-Afrikaan moest even achteruit lopen, maar vond nog voldoende kracht om de voorzet van Madsen over Bossut in de verste hoek te koppen. Op een snelle tegenstoot liet Akbunar na om Essevee helemaal knock-out te meppen.

 ©  BELGA

Het moet gezegd worden: Zulte Waregem, dat in de laatste drie wedstrijden maar één keer had gescoord, bleef moedig knokken. De aansluitingstreffer was meer dan verdiend geweest, maar Bolat – een knappe redding op een schot van Miroshi - en de onderkant van de lat – en dus geen wereldgoal voor Vossen – beslisten er anders over.

Kloofje met de kelder

Negen op negen voor Westerlo en een (voorlopig) kloofje van negen punten met de degradatieplaatsen. De Roeck en co zitten plots in een zetel. Bij Zulte Waregem zit Leye na 0 op 12 op een wankele stoel. Benieuwd of hij nog de volgende speeldag haalt.

LEES OOK. REACTIES. Jonas De Roeck in goede luim na derde zege op rij: “Nu kunnen we met verlof gaan, hé”

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL

    Vastgoed

    Jobs in de regio