Femke en VIcky vullen de rekken constant aan.  © Marc Peeters

Op ontdekkingstocht in outletwinkel Aldi: “Overstock mag goedkoop de deur uit”

Olen -

Het was zaterdagochtend al gezellig druk in de oude Aldi in de Bulestraat in Olen. Voor het winkelpand definitief de deuren sluit, opende de warenhuisketen er nog een tijdelijke outletstore. Bezoekers kunnen er tot zaterdag 8 oktober non-foodaanbiedingen op de kop tikken tegen voordelige voorwaarden. Het aanbod is zeer variabel. Vooral tuinliefhebbers komen aan hun trekken.

Marc Peeters

Op zo’n 150 meter van de oude winkel opende Aldi eind vorige maand een gloednieuw verkooppunt, in oppervlakte dubbel zo groot. Vanaf zaterdag 1 oktober zijn de klanten nog eens welkom in de oude winkel, weliswaar alleen voor non-foodaanbiedingen in een outletformule.

“De eerste Aldi-outletwinkel werd in april van dit jaar geopend in Luik”, weet communicatieverantwoordelijke Tine De Keersmaker. “Ondertussen staat de teller op veertien. Olen is na Deurne de tweede locatie in de provincie Antwerpen.”

Het doel van de outletwinkels is steeds hetzelfde: klanten goederen aanbieden tegen verlaagde prijzen. “Tijdens de pandemie stonden we voor diverse uitdagingen”, legt De Keersmaker uit. “Er is een tijdelijk verbod geweest op de verkoop van non-foodartikelen omdat niet-voedingswinkels toen gewoon niet mochten opengaan. Tijdens die periode zijn er ook logistieke moeilijkheden geweest in de hele keten. Toch zijn we erin geslaagd de klanten steeds tijdelijke en interessante aanbiedingen te presenteren. Dit alles heeft er wel toe geleid dat we momenteel hier en daar een overstock hebben en die mag nu de deur uit.”

Folder

Het verschil met de klassieke verkoopformule bij Aldi is dat de artikelen nu niet in een overzichtsfolder staan. Vaste klanten zullen ongetwijfeld zaken herkennen die ooit in hun vertrouwde rekken hebben gelegen. Shoppen in de Aldi-oulet is zo toch vooral een ontdekkingstocht, en dat kan ook plezant zijn. Met korting heb je deze week in Olen al een straatbezem met schraper voor 3 euro of een pindakaasset voor vogels voor 2 euro. Maar je kan uiteraard ook duurdere zaken zoals tuinmeubilair of toestellen kopen.

Jos zoekt tevergeefs naar een bakplaat. © Marc Peeters

“Ik was op zoek naar een La Plancha, zo’n bakplaat om tijdens een gezellig diner aan tafel vleesjes te bakken”, vertelt Jos uit Herentals. “Ik heb die helaas niet gevonden. Er lag wel een tafelbaksysteem voor pannenkoekjes, maar dat is niet hetzelfde. Over het algemeen stel ik vast dat er wel kortingen worden gegeven, maar echt spectaculair vind ik die niet. Misschien dat dit tegen het einde van de week nog verandert. Zelf ben ik niet geneigd om iets te kopen dat ik niet echt nodig heb, ook al oogt het mooi en is de prijs interessant. “

Voor 40 euro heb je een toestel om pannenkoekjes te bakken. © Marc Peeters

Winkelverantwoordelijke Femke en medewerkster Vicky vullen de winkel constant aan. “Vaak gaat het om dezelfde dingen, maar er staat ook nog koopwaar in het magazijn waarvoor we vandaag geen plaats hebben. Het loont dus zeker de moeilijk later in de week nog eens te komen kijken. Mogelijk zijn er dan ook extra aanbiedingen. Maar je houdt er beter ook rekening mee dat op echt wel op is.“

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio