SMAAKMAKKERS Eten wij karper? . © ATV

SMAAKMAKKERS Eten wij karper?

In deze aflevering voelt Steven zich als een vis in het water: samen met Bert Jan bezoekt hij de wijngaard van zijn vriend Aldo en mag hij in primeur zijn nieuwste creatie proeven. Vissen liggen Ben en Luc duidelijk minder. Hun uitstapje met visser Maurizio eindigt op een sisser. Gelukkig maakt Bert Jan er op het einde toch telkens weer een feest(maal) van.

Bron: ATV

Het recept van Bert Jan

Gerookte, gebakken paling

Benodigdheden voor 4 personen:

1 grote paling gekuistOlijfolieZwarte peper & fleur de sel200 g zure room1 limoenWorcestersaus2 el gesneden platte peterselie2 el gesneden basilicum2el gesneden bieslook1 kopje woodchips

Bereiding:

Snij de paling in grote gelijke delen en kruid met peper en zout. Wrijf de paling in met olijfolie. Strooi natte woodchips op de kolen en leg meteen de paling op de grill. Sluit het deksel en draai de vis af en toe tot het vlees van de graat komt. Meng de zure room met de groene kruiden en breng op smaak met limoensap en rasp er ook een beetje van de schil bij. Voeg ook peper, zout en worcestersaus toe.

Bistecca Fiorentina, burata met perzik

Benodigdheden voor 4 personen:

1 grote T-bone ChianinaOlijfolieZwarte peper en fleur de sel4 stukken burrata2 grote perziken3 el olijfolie½ el gedroogde lavendel½ el fleur de sel½ teen look1 el korianderzaad1 limoen2 el honingMini basilicumPlatte peterselie

Bereiding:

Kruid het vlees met peper en zout en wrijf het in met olijfolie. Zet het de eerste 8 à 10 minuten rechtop staand op de barbecue zodat het goed kan opwarmen tussenin. Schroei beide kanten dicht tot de gewenste bakwijze en laat het even rusten voor je het gaat aansnijden.

Leg de burrata op zijn geheel op een groot bord. Snij de perziken in partjes en leg ze er rond. Kruid de burrata met peper en zout. Verwarm 3 el olijfolie met de lavendel, fleur de sel, look en de honing en laat even doorkoken. Zet het vuur af en voeg het korianderzaad toe en fris het op met een scheut limoensap. Besprenkel de vinaigrette over de perziken. Werk het gerecht af met mini basilicum en platte peterselie.

Vastgoed

Jobs in de regio