Magalie Verberck verkoopt in Triple M Concept Store zelfgemaakte kleren, maar ook kledij van duurzame labels. © Chris Van Rompaey

Uit de hand gelopen hobby leidt tot kledingwinkel in Antwerpsestraat

Lier -

Magalie Verberck uit Herenthout opent vandaag, zaterdag 1 oktober, de Triple M Concept Store in de Antwerpsestraat 17 in Lier. Ze verkoopt er onder meer zelfgemaakte kleding.

Chris Van Rompaey

“In coronatijd ben ik gestart met zelf kledij te maken. In het begin verkocht ik die uitsluitend aan vriendinnen, maar door mijn creaties op Instagram te posten, raakten steeds meer mensen geïnteresseerd. Dat deed me erover nadenken om ergens een pop-upwinkel te openen. Een zoektocht op Google bracht me naar dit pand in Lier. Ik ken de stad, want mijn zus woont hier”, vertelt Magalie Verberck.

Arbeidsintensief

“Maar omdat dit winkelpand behoorlijk groot is, moest ik de kledij die ik zelf maak uitbreiden met andere collecties, en met interieuritems en juwelen. Zelf kleren maken is immers erg arbeidsintensief en alleen daarmee zou ik de winkel niet kunnen vullen. Belangrijk was wel dat het steeds duurzame labels betrof. Door deze mix heb je nu in één pand alles om jezelf of anderen cadeau te geven.”

“Ik verkoop unieke stukken die comfortabel zitten, en zowel casual als chic. Mijn doelgroep bestaat uit vrouwen vanaf 20 jaar. Ik probeer wekelijks enkele nieuwe stukken in de winkel te hangen. Dat lijkt me een extra troef in vergelijking met doorsnee kledingwinkels waar nieuwe kledingstukken toch niet zo frequent binnenkomen.”

Naaimachine

Helemaal achteraan in de winkel staat de naaimachine van Magalie. “Op rustige momenten kan ik aan bestellingen werken. Dat gaat dan bijvoorbeeld om kledingstukken die ik eerder maakte, via Instagram te zien zijn, maar niet meer in de winkel hangen. Of je ziet hier iets, maar je wil dat in een andere kleur. Dan kun je dat bestellen”, onderstreept Magalie Verberck.

Magalie beseft dat het openen van een eigen winkel een grote stap is. “Zeker omdat niemand in de familie een winkel uitbaat. Maar meer en meer klanten vroegen of ze eens naar mijn ontwerpen konden komen kijken of ze konden komen passen. Dat was bij mij thuis omwille van de beperkte ruimte nogal moeilijk. Vandaar de stap naar een pop-upwinkel. We blijven hier voor minstens vier maanden.”

Triple M Concept Store is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18u. Dit weekend, tijdens het Weekend van de Klant, is de winkel ook op zondag open. (cvr)

www.instagram.com/triplemconceptstore

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio