Telenet Giants Antwerp kwalificeerde zich voor de groepsfase van de FIBA Europe Cup. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants met hakken over de sloot naar groepsfase FIBA Europe Cup

Telenet Giants Antwerp leed een zware nederlaag in de finale van poule A, maar stoot toch door naar de groepsfase. Dat dankt het aan de zege met 16 punten verschil in de halve finale tegen AEK Larnaca.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp miste de start van de wedstrijd compleet. CP Sporting strafte de lakse ­Antwerpse defense meteen af. Na een zwak eerste kwart keken de ­Giants tegen een 27-15-achterstand aan.

Meer enthousiasme in het ­tweede schuifje. Verdedigend was het scherper en de Giants milderden naar een 49-41-achterstand.

Het derde schuifje was het ­verdedigend weer minder. De Portugezen diepten de kloof ­verder uit naar 75-58. Sporting CP liep met onder meer 14 op 25 driepunters weg naar een twintigpunten­bonus.

Het laatste kwart was weer voor Telenet Giants Antwerp. Mo ­Watson (12 punten, 11 assists), Avery Woodson, Reggie Upshaw en Thijs De Ridder zorgden voor een belangrijke remonte. De ­Giants verloren daardoor met dertien punten verschil maar ­mogen dus toch naar de groeps­fase. Het Nederlandse ZZ Leiden valt uit de boot.

De groepsfase vat aan op woensdag 12 oktober. De Sinjoren ­zitten in poule B met het Israë­lische Hapoel Haifa, het Turkse ­Gaziantep en het Oostenrijkse Gmunden. De Giants openen in de Lotto Arena tegen Gmunden. Kangoeroes Mechelen zit in poule E met Rilski (Bulgarije), het ­Franse Chôlet en het Roemeense Oradea. De Manenblussers openen in het Bulgaarse Rilski.

TELENET GIANTS ANTWERP: Upshaw 19, Woodson 19, Mwema 9, Rogiers 2, Watson 12, De Ridder 12, D’Espallier 2, Goodin 0, Hamm 10, Smout 0.

Vastgoed

Jobs in de regio