Steven Teughels van veilinghuis Hammertime in het filiaal in Antwerpen. “Keymusic bezit prachtige drumstellen van 4.000 euro en meer. Het is niet ondenkbaar dat je op sommige instrumenten een korting van 90% kunt scoren.” © Walter Saenen

Muziekketen Keymusic is failliet: kans op koopjes tot 90% korting

Muziekwinkel Keymusic legt de boeken neer, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn voor de muzikant. Er komt voor 2 miljoen euro aan instrumenten vrij die misschien wel tegen een prikje kunnen worden gekocht.

LEES OOK. Bekende muziekwinkel Keymusic sneuvelt definitief: meer dan 2 miljoen euro aan instrumenten onder de hamer

Er zijn drie mogelijke scenario’s, nu de bekende keten voor muziekinstrumenten met vestigingen in Antwerpen, Brussel en Gent failliet is. Plan A is een overnemer die opdaagt om de huur van het geheel, inclusief het magazijn in Temse, verder te zetten. Plan B is dat geboden wordt op de winkels afzonderlijk, met hun respectievelijke voorraad. En plan C is een veiling van de volledige stock met een waarde van meer dan 2 miljoen euro. In dat laatste geval kan iedereen dure instrumenten als gitaren, drumstellen of violen tegen een prijsje kopen.

De vestiging in Antwerpen biedt ontelbare, vaak hoogkwalitatieve muziekinstrumenten aan. © Walter Saenen

“De uitverkoop kan plaatsvinden via een winkeluitverkoop waarbij alle instrumenten of toestellen tegen een korting van 30, 40 of 50% worden weggegeven”, zegt Steven Teughels van het begeleidende veilinghuis Hammertime. “Een onlineveiling is natuurlijk het leukst. Dan starten de objecten aan een laag bedrag en is het aan de bieders om uit te vechten hoeveel geld ze daarvoor willen betalen. Keymusic bezit prachtige drumstellen van 4.000 euro en meer. Het is niet ondenkbaar dat je op sommige instrumenten een korting van 90% kunt scoren.”

XXL-store

Het faillissement van Keymusic komt er dertig jaar na de opening van de eerste Belgische winkel in Sint-Niklaas. Keymusic ging drie jaar geleden al een eerste keer over de kop, maar voor de Nederlandse Wild Romance-drummer Jan ’t Hoen hoefde dat niet het einde te betekenen van de intussen tot over de landsgrenzen bekende keten. Hij wilde het aantal vestigingen nog opkrikken en opende een XXL-store in de oude Porsche-garage op het Eilandje in Antwerpen. Door de coronacrisis belandde de muziekketen in financiële moeilijkheden. Daarnaast bleef Keymusic, net als veel sectorgenoten, niet gespaard van toeleveringsproblemen.(grvr, wvb)

Vastgoed

Jobs in de regio