Het gezin Bernaerts heeft enig perspectief. ©  kma

Gezin dat uit huis wordt gezet, is aan het inpakken en kan tijdelijk naar appartement in Schoten

Zoersel -

Het gezin Bernaerts uit Zoersel heeft via een goede vriend een appartement in Schoten aangeboden gekregen waarin het tijdelijk mag verblijven. De gevreesde uitdrijving heeft vrijdag niet plaatsgevonden. “Het enige dat we vragen is nog veertien dagen zodat we alles rustig kunnen inpakken en verhuizen”, zegt vader Erik.

LEES OOK. Door ziekte geplaagd gezin slaakt noodkreet omdat vanaf vrijdag uithuiszetting dreigt: “Geef ons nog één ultiem uitstel”

Het gezin moet zijn huurwoning verlaten omdat er een familielid van de eigenares komt wonen. Dat weten ze al lang, en ze kregen al een keer uitstel. Maar de zoektocht op de private huurmarkt naar een woning met vier slaapkamers - het gezin heeft drie kinderen en een inwonende schoonmoeder - is een hele opgave. Er zijn altijd veel gegadigden. Ook donderdag kregen ze weer te horen dat een eigenaar toch de voorkeur had gegeven aan een ander gezin.

Normaal zouden ze vanaf eind september uitgedreven kunnen worden. “We hadden vrijdag gehoord dat het vandaag gelukkig nog niet ging gebeuren”, zegt Erik. “Omdat we met onze rug tegen de muur staan mogen we van een goede vriend tijdelijk in een appartement van hem in Schoten wonen. Het is niet groot maar we zijn dan toch samen en onze dieren mogen mee. Van daaruit kunnen we dan verder zoeken naar een huurwoning. We zijn vandaag beginnen inpakken. Het enige dat we nu vragen is veertien dagen om te vertrekken, zonder de stress van een uitdrijving.”

Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor Sociale Zaken en Welzijn in Zoersel, laat weten dat de Sociale Dienst bezig is met het dossier. “Ik kan niet op persoonlijke zaken ingaan, maar we zijn er mee bezig, ook in het belang van de kinderen. Het toont nog maar eens aan dat er een groot tekort aan betaalbare huurwoningen voor grote gezinnen is, zoals wij eerder al hebben aangekaart.”  kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio