Dit jaar is er weer een veeprijskamp. © Gemeente Bornem

Opnieuw dieren toegelaten op de Bornemse jaarmarkt

Bornem -

Woensdag 5 oktober wordt weer een echte jaarmarkt - dus met veeprijskamp - georganiseerd in Bornem.

De veeprijskamp wordt in de ochtend en voormiddag georganiseerd. In de Achterweide- en Kloosterstraat worden de dieren gekeurd en krijgen de besten uit elke categorie een prijs.

In de Boomstraat wordt een feestmarkt georganiseerd. Je kan er langs de kramen flaneren en genieten van een hapje en drankje. Om 10 en 12u houdt het gemeentebestuur ter hoogte van het postgebouw een prijzenworp met gadgets, kermisbonnen en Bornembonnen. De Maakplaats in het oude postgebouw gooit de deuren open. Je kan er gaan ontdekken wat je kan doen met de 3D-printers, lasercutters en vinylsnijders. Op de bovenverdieping van het oude postgebouw kan je tussen 10 en 18u de tentoonstelling Post Office bezoeken met schilderwerken, keramiek, installaties en beelden. De kermis staat aan het Kardinaal Cardijnplein.

Jaarmarktkoers

De dag na de jaarmarkt, donderdag 6 oktober, organiseert het Bornems Wiel een wielerwedstrijd met aankomst aan café het Wiel, Puursesteenweg 2. De renners leggen tussen 14.30 en 17.30u dertien keer het volgende parcours af: Puursesteenweg, Kloosterstraat, Brandheide, Grootheide, Sint-Amandsesteenweg, ‘t Hoogste, Boskant, Oppuursesteenweg, Barelstraat, Breevenstraat en Puursesteenweg. Tussen 10 en 18u geldt in de straten van het parcours een parkeerverbod. Van zodra de renners in aantocht zijn, wordt ter plekke het parcours afgesloten door signaalgevers of politie. Tussen de verschillende passages kan het verkeer met de richting van de koers meerijden. (gdb)

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio