Younes ‘El Magico’ E.B. ©  rr

Sky-dossiers opgeschoven naar latere datum

Het dagvaarden van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is vrijdag voor het eerst gebruikt als argument om een zaak uit te stellen. Twee dossiers werden doorgeschoven naar volgende maand.

LEES OOK. Advocaten drugsverdachten slepen minister Van Quickenborne voor de rechter: “We willen zien wie Sky ECC gekraakt heeft”

In de zaak tegen drugscrimineel Younes ‘El Magico’ E.B., de jongere broer van vermeend internationaal kopstuk Othman, bracht advocaat Pieterjan Van Muysen de dagvaarding van Van Quickenborne aan. Hij vroeg om de zaak tegen El Magico, een kompaan en de medewerkster van een havenbedrijf uit te stellen tot die procedure achter de rug is. De advocaten hopen dat de kortgedingrechter hen inzage in het moederdossier rond de kraak van Sky ECC geeft.

LEES OOK. Parket eist 9 jaar cel tegen El Magico voor smokkel 771 kg cocaïne, medewerkster rederij riskeert 5 jaar

De rechtbank gaf aan de zaak in beraad te nemen en te zullen vonnissen op 28 oktober. Het is niet duidelijk of de rechters enkel over de procedurele kwesties een (tussen)vonnis gaan vellen. Over de inhoud van het dossier werd, sinds de zaak bijna tien maanden geleden werd aangevat, nog niet gepleit.

Een tweede dossier, tegen de van corruptie verdachte douanier Maarten V.O. en drugscrimineel Jaouad Z., werd uitgesteld voor verdere behandeling.

 sare

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio