De dierenprijskampen met pony’s vinden dinsdag plaats in de Lange Kroonstraat. © Filip Spoelders

Boechout maakt zich op voor koers, jaarmarkt, optredens en tentoonstellingen

Boechout -

Dinsdag ontvangt Boechout voor de 91ste maal de jaarmarkt en dit betekent dat er met koersen, optredens, dierenprijskampen en expo’s nog veel andere activiteiten op het programma staan.

Filip Spoelders

De KSA trapt het feest af met de Bunderfeesten. Vrijdagavond organiseert de jeugdvereniging de Oktopussy-fuif, zondag volgt de familiedag en op dinsdag gaat het mosselfestijn door.

Koersen

Zondag is het aan de vzw Boechout Koerst en zijn wielerwedstrijden. Deze beginnen om 11.30 uur met verschillende kinderwedstrijden. Later volgen de jongeren, de jeugdverenigingen, de amateur dorpelingen met de dames en als laatsten om 16 uur de getrainde renners.

Markten in de Heuvelstraat. © Filip Spoelders

De 91ste jaarmarkt begint op dinsdag 4 oktober vanaf 9.30 uur in de Heuvelstraat. De verenigingen bieden hapjes en drankjes aan in de Van Colenstraat en op het Onze-Lieve-Vrouweplein. Doorlopend is er kinderanimatie in het George van Raemdonckpark en kindergrime in De Kleine Berg.

Dierenprijskampen

In de Protestantse kerk gaat er een hobbymarkt door en in de Dr. Theo Tutsstraat kunnen de bezoekers oude tractoren en landbouwmachines ontdekken. De dierenprijskampen met klein vee en wit-blauwrunderen vinden vanaf 10 uur plaats op het Sint-Bavoplein. In de Lange Kroonstraat is er vanaf 11 uur een prijskamp voor pony’s.

Tentoonstellingen

De lagere scholen stellen tentoon in café Wattan en in Theater Vooruit. In het theater loopt tot eind oktober een expo over de honderdste verjaardag van de stripfiguren Bulletje en Bonestaak. Hun geestelijke vader George van Raemdonck krijgt tot eind november een tentoonstelling over zichzelf in het Populierenhof.

Bezoek de tentoonstelling in het Populierenhof. © Filip Spoelders

Voor de optredens zorgen dinsdag Margriet Hermans om 14 uur en Sergio om 15 uur in de tent in de Appelkantstraat. Na het vuurwerk van 20 uur sluiten Coco Jr. & The All Stars om 20.15 uur de jaarmarkt af op de Bunderkes.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio