Voor de bewoners van Den Brem werd vrijdag een feestbingo georganiseerd. © ram

Woonzorgcentrum Den Brem viert dertigste verjaardag met opendeurdag

Rijkevorsel -

In woonzorgcentrum Den Brem in Rijkevorsel is het deze week feest voor het 30-jarig bestaan. Zondag 2 oktober is iedereen welkom om mee te vieren.

Het woonzorgcentrum opende op 1 juli 1992. Voor de dertigste verjaardag stonden deze week onder meer een playbackshow en een feestbingo op het programma. “Er is nu plaats voor 120 bewoners”, zegt directeur Brenda Ivens. “We hebben 74 medewerkers en kunnen rekenen op een grote groep vrijwilligers voor activiteiten en creamomenten. Het leven mag niet stoppen als mensen naar hier komen. We proberen onze bewoners zo veel mogelijk te laten genieten van hun leef-tijd. Vanaf 17 oktober start de renovatie van het oudste gedeelte. De badkamers worden vernieuwd en elke kamer krijgt een nieuwe vloer, verlichting en gordijnen. Dat gebeurt in fasen.”

Op de parking van Den Brem staat een feesttent, maar bezoekers kunnen zondag vanaf 14u ook binnen een kijkje nemen. “We organiseren rondleidingen langs een aantal themakamers”, legt hoofd administratie Ann Sysmans uit. “Op de tweede verdieping is een voorbeeldkamer ingericht naar de wensen van een fictief persoon. In de eetkamer staat de tafel gedekt zoals onze bewoners in kleine groepen eten. Op het gelijkvloers is een themakamer over zorg en kan iedereen genieten van animatie en creamomenten. In de tent kan iets gegeten of gedronken worden.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio