Tom Van Gorp maakt het Dieseghemhof klaar voor de heropening. © Filip Spoelders

Parochiecentrum ’t Centrum heropent onder nieuwe naam: Dieseghemhof

Mortsel -

Na een mislukte poging in juni, de nieuwe zaakvoerders stopten na enkele dagen, heropent de horecazaak van het Mortselse parochiecentrum aan de Osylei opnieuw de deuren. Tom Van Gorp begint zaterdag onder de nieuwe naam Dieseghemhof.

Filip Spoelders

Het parochiecentrum, tot voor kort bekend als ’t Centrum, stond vroeger bekend om zijn bruisend café en de veelgebruikte zalen door de plaatselijke verenigingen. Dit gevoel wil Tom terug laten keren.

“Ik ga voor het gekende concept. Iedereen is welkom om iets te komen drinken, om elkaar te ontmoeten en de zalen zijn te huur voor verenigingen en voor privéfeesten. Sommige verenigingen zijn tijdens de sluiting van het café gebleven, maar er is nog altijd plaats voor anderen. Eten ga ik momenteel niet serveren. Ik pak het stap voor stap aan”, zegt Tom als geboren en getogen inwoner van Mortsel. Zijn familie woont ook sinds vele jaren in de wijk.

Bakermat

Met de nieuwe naam verwijst hij naar de bakermat van de stad. “Het eerste spoor, uit het jaar 869, van Mortsel in geschreven vorm gaat over het bestaan van Dieseghem als afhankelijkheid van de Henegouwse benedictijnenabdij in Lobbes. In het toenmalige Hof van Dieseghem werd recht gesproken”, laat de dekenij als eigenaar van de site weten.

Het Dieseghemhof heropent op zaterdag 1 oktober om 10 uur. “We zijn alle dagen vanaf 10 uur open met een sluitingsdag op maandag. Mogelijk wordt het openingsuur op zaterdag nog verlaat naar 12 uur. Privéfeesten die in de zalen doorgaan, moeten telkens om middernacht afronden.”

Tom hoopt al een eerste evenement van vroeger nieuw leven in te blazen. “In het verleden gingen hier rommelmarkten door. Ik spreek met organisatoren om dit, net als beurzen, terug naar het Dieseghemhof te halen.” Tegen volgende zomer wordt het terras opgeknapt.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio