‘The Box’ is momenteel in volle constructie in Kloosterstraat 177. © kiggen/keen 

Stad geeft beginnende ondernemers duwtje in de rug met testruimte ‘The Box’ in Kloosterstraat

Een kant-en-klaar handelspand, inclusief nutsvoorzieningen, vergunningen, verzekeringen en modulaire elementen. Dat biedt de stad onder de noemer ‘The Box’ aan beginnende ondernemers die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. De testruimte is in volle constructie en zal vanaf november de deuren openen in de hippe Kloosterstraat.

Een doos die in korte tijd kan omgetoverd worden tot een winkelconcept. Dat is wat The Box vanaf november zal betekenen voor beginnende ondernemers. Die kunnen er tijdelijk, op week- of maandbasis, hun ei kwijt.

“In andere Vlaamse steden zien we dat The Box telkens nieuwe ondernemers aantrekt, met een gevarieerd aanbod als gevolg”, zegt schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA). “Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Antwerpse shopervaring in de straat kunnen versterken.”

De testruimte komt er te midden van de gekende Antwerpse Kloosterstraat, bekend om zijn antiek- en vintagewinkels. Ondernemers krijgen er de nodige begeleiding van ervaren collega’s. “Wie een winkel wil openen in Antwerpen, verdient alle steun”, vindt Kennis. “De hoge investeringskost en administratie schrikken vaak af, hier kan je met zo weinig mogelijk rompslomp de slaagkans van een winkelconcept testen.”

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich nu al online kandidaat stellen. (tsjs)

www.theboxvlaanderen.be/locaties/antwerpen/

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio