Archiefbeeld. © Jan Van der Perre

Antwerpse juweelkunst week lang in de kijker tijdens eerste editie Antwerp Jewellery Week

Veertig juweliers en juweelontwerpers gooien van zaterdag 1 tot donderdag 6 oktober de deuren open voor de eerste editie van Antwerp Jewellery Week. Een mix van vaste waarden en jong talent uit het juwelencircuit zet het artisanaal en het kunstjuweel extra in de kijker. “Antwerp Jewellery Week is het moment om talent, diversiteit, vakmanschap en het innovatieve karakter van de Antwerpse juweelontwerpers te ontdekken”, zegt organisator Vinciane van Grotenhuis.

Naast het parcours dat je kan afleggen tussen de verschillende adressen zijn er ook elke dag jewellery talks en gratis juwelen expertises te beleven. Galerie Beyond in de Sint-Jorispoort pakt dan weer uit met een duo-expoisitie met kunstsieraden van artiesten Noon Passama en Jiro Katama. Ook bij galerij Daisy Verheyden in de Maurice Verbaetsteeg kan je een tentoonstelling bijwonen, Patrick Strome stelt daar zijn zilversmeedwerk en enkele kunstobjecten tentoon.

Tijdens de open ateliers kan je binnenkijken bij onder meer juwelenmakers Gerhild Kirchner en Nathalie Perneel, terwijl juwelen Joaillerie du Centre en juwelen Adelin gratis je sieraden reinigen of taxeren.

Wie graag wat meer opsteekt over de ambacht die achter het juweel schuilt, kan een lezing van Urmas Lüüs bijwonen in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Waar ze ook jewellery talks organiseren voor studenten en geïnteresseerden. (tsjs)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio