©  RR

DISCUSSIE. Poetin annexeert. Hoe moeten Oekraïne en het Westen volgens jou reageren?

Met “een belangrijke toespraak” in het Kremlin en een ceremonie waarin de documenten werden ondertekend, heeft de Russische president Poetin vrijdagmiddag officieel de Oekraïense regio’s Loegansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson geannexeerd.

LEES OOK.

- Poetin claimt bezette Oekraïense gebieden als Russisch grondgebied: “Dit is de wil van miljoenen mensen”

- LIVE. Oorlog in Oekraïne: volg hier alles over de invasie van de Russische troepen

“De mensen in de Oekraïense territoria hebben hun keuze gemaakt tijdens referenda”, sprak Poetin. “Het is de wil van miljoenen mensen. Er zijn nu vier nieuwe regio’s van Rusland.”

“We zullen ons land met alle middelen verdedigen”, maakt Poetin duidelijk dat hij de geannexeerde regio’s voortaan beschouwt als Russisch grondgebied. “We zullen de veiligheid in de nieuwe regio’s verhogen. Want ons broeders en zusters in Oekraïne maken deel uit van één volk.”

“Iedereen in Kiev en het Westen moet dit weten: de mensen in de Donbas-regio zijn voor altijd Russische burgers. Dit is de enige weg naar vrede. We zullen veiligheid verzekeren voor al onze mensen. We zullen dorpen en steden heropbouwen, we zullen infrastructuur en gezondheidszorg en onderwijs leveren.”

Verder gaf Poetin in zijn toespraak het Westen ervan langs, van het kolonialisme over de atoombom tot de huidige energiecrisis.

Poetin annexeert. Hoe moeten Oekraïne en het Westen volgens jou reageren?

Vastgoed

Jobs in de regio