© ATV

Rijbaan opnieuw vrijgemaakt op geteisterd viaduct van Merksem: geen nieuwe noodherstelling nodig

Merksem -

Het verkeer op de Antwerpse Ring kon vrijdagmiddag kortstondig slechts over één rijstrook op het viaduct van Merksem. Even werd er gevreesd dat er nieuwe noodherstelling op het geteisterde viaduct zich opdrong, maar na controle bleek dat niet nodig. Richting Nederland is het wel lang aanschuiven.

Jarit Taelman

Het viaduct van Merksem is al langer toe aan een grondige herstelling. Die werken staan later dit jaar gepland, maar de voorbije weken moest het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al meermaals ingrijpen aan een kapotte brugvoeg. Dat was ook het geval vorige vrijdag, toen de zoveelste noodherstelling voor een moeizame ochtendspits zorgde.

Sinds vorige vrijdag werd een snelheidsbeperking ingesteld en bleef de linkerrijstrook afgesloten, om het verkeer af te remmen. Op vrijdag leek het er even op dat die maatregelen weinig zoden aan de dijk hadden gebracht, op vraag van de federale wegpolitie moest het AWV opnieuw twee extra rijstroken afsluiten waardoor er slechts één rijstrook over bleef voor het verkeer.

“De politie was bezorgd over de staat van de brugvoeg, maar uit de controle bleek dat alles in orde was. Er is geen nieuwe herstelling nodig”, zegt woordvoerder Stefanie Nagels van het AWV. Vervolgens werden de twee rechte rijstroken opnieuw vrijgemaakt voor het verkeer. De linkse rijstrook blijft wel afgesloten, ook de snelheidsbeperking op het viaduct blijft gelden.

De Liefkenshoektunnel vanuit het Waasland werd tot iets na 16 uur tolvrij gemaakt, maar de interventie zorgt wel voor heel wat verkeershinder voor wie richting Nederland moet. Op zowat alle aankomende snelwegen rond Antwerpen kleuren de filekaarten donkerrood.

 © rr

 © rr 

Aangeboden door onze partners