Afsluiting rond snelwegwegparking aan de E17 in Kruibeke tegen allerlei vormen van criminaliteit. © TV Oost

Snelwegparking langs E17 krijgt afsluiting om te verhinderen dat vluchtelingen in laadruimtes van vrachtwagens klauteren

Kruibeke -

Na vijf jaar is een aannemer gestart met de plaatsing van een afsluiting rond het parkeerterrein langs de E17 in Kruibeke. Al jarenlang kent ook die parking, vooral in de rijrichting van Gent, een overlast van transmigranten die in de laadruimtes van vrachtwagens proberen te klauteren in een poging om in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Nu komt er dan toch een afsluiting, hoewel de problemen sterk zijn afgenomen.

Pieter Van Hecke

Snelwegparkings zijn een gegeerd terrein voor mensensmokkelaars. Ook de parkeerzone langs de E17 in Kruibeke is zo’n hotspot. Sinds 2016 werd de parking overrompeld door mensen zonder papieren. Zij ondernamen pogingen om in de laadruimtes van vrachtwagens te kruipen in de hoop zo het Verenigd Koninkrijk te bereiken, met of zonder medeweten van de vrachtwagenchauffeur.

Vooral 2017 was een zwart jaar op dat vlak. Er waren meerdere grootschalige politiecontroles, maar zodra de politie verscheen, vluchtten de illegalen in alle richtingen weg in de naastgelegen velden en akkers omdat er geen afsluiting was. Dat wordt vanaf nu verhinderd door de plaatsing van een omheining.

Hoewel de problemen met transmigranten de jongste jaren sterk verminderden, komen de hekken er toch. Het hekwerk komt er echt niet alleen om het probleem met vluchtelingen aan te pakken. In de struiken en bosjes rondom de parking doen veel mensen aan sluikstorten en er gebeuren geregeld nog wel andere duistere zaken. Ook de dienstwegen die uitkomen op de parking worden afgesloten en daarmee wordt sluipverkeer een halt toegeroepen. De exacte kostprijs van de afsluiting is niet bekend, maar loopt in de tienduizenden euro’s.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio