©  BELGA

Steven Defour klaar voor debuut als hoofdcoach bij KV Mechelen: “Tegen Club Brugge moet je top zijn”

Door de schorsing van Danny Buijs zal Steven Defour zaterdag zijn debuut als T1 maken in Jan Breydel. De assistent-trainer wacht meteen een moeilijke taak tegen landskampioen Club Brugge, maar dat maakt hem niet per se zenuwachtig. “Alles is goed doorgesproken met de coach. Bovendien hebben we met Fred Vanderbiest nog een pak ervaring in de dug-out.”

Thomas Franken

De Mechelse trainersstaf kon tijdens het interlandweekend even het hoofd leegmaken vooraleer de zware oktobermaand van start ging. Buijs, geschorst door zijn rode kaart tegen OHL, trok naar de Ardennen met zijn familie, voor Defour werd het een weekendje Parijs met zijn vriendin. “Ik moet toegeven dat ik niet veel aan de wedstrijd tegen Club Brugge heb gedacht. Je moet er net van profiteren en je even volledig afsluiten van het voetbal.”

Debuut als T1

Er zijn makkelijkere omstandigheden om je debuut te maken dan een verplaatsing naar Jan Breydel. Dat beseft Defour ongetwijfeld ook. “Maar zenuwachtig ben ik niet. Ik ben er klaar voor. Alles is goed doorgesproken met de coach, want communicatie is niet toegestaan. Bovendien hebben we met Fred Vanderbiest een pak ervaring in de dug-out”, klinkt het vastberaden.

De kleine foutjes van de voorbije weken zijn uit den boze, want zeker door een topclub als Club Brugge worden die extra hard afgestraft. “Tegen Club moet je sowieso top zijn. Ze speelden de laatste jaren kampioen en zijn ook top in de Champions League. Ze hebben spelers die zo’n foutjes individueel kunnen afstraffen. Zij hebben veel kwaliteit in de breedte en veel opties qua spelsysteem.”

Hoofdtrainer Danny Buijs (midden) zit een schorsing uit. ©  BELGA

Een stunt tegen Club Brugge, wat Malinwa vorig seizoen nog lukte (in november werd het thuis 2-1, red.), zou al een mooie bonus zijn om de zware oktobermaand aan te vatten. “We gaan die wedstrijd nu ook aanvatten met het doel om te winnen. Er volgt geen makkelijk programma, maar daar moeten de spelers mee kunnen omgaan.”

Dimitri Lavalée traint al opnieuw met de groep, maar zit nog niet in de wedstrijdselectie voor Club. Ook Milan Robberechts, die individueel revalideert van een knieblessure, is nog afwezig. Bovendien is Alec Van Hoorenbeeck uitgevallen, Boli Bolingoli neemt normaal gezien zijn plek op de linksachter weer in. Alessio Da Cruz is nog geschorst tot en met de wedstrijd tegen Anderlecht volgend weekend. “Een puzzelstukje dat we moeten inpassen”, licht Defour toe. “We gaan offensief moeten schuiven. Maar we hebben ons plan al klaar. Ik kan al wel verklappen dat we met elf gaan spelen en hopelijk ook eindigen”, aldus een goedlachse Defour. “We moeten de tegenstander ook niet wijzer maken dan hij is. Club Brugge is torenhoog favoriet, zeker in eigen huis.”

LEES OOK. Danny Buijs blikt in Nederlandse krant terug op start bij KV Mechelen: “Ja, de trein staat op de rails”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio