Jiri Vermeulen: “Ik denk niet dat de tegenstanders ons niet zullen kennen.”  ©  Geert De Rycke

Volleybal  Nationaal 2  Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas

Jiri Vermeulen staat met Vamos voor hete vuren: “Starten competitie meteen tegen ongeslagen leider”

Stekene -

Met twee weken vertraging beginnen ook de mannen van Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas zaterdag aan hun competitie. “Door omstandigheden was onze voorbereiding langer dan voorzien maar ik moet zeggen dat ik niet ongelukkig ben. De sleur zat er nog lang niet in en we zetten stappen voorwaarts”, zegt Jiri Vermeulen.

Dirk Van Bruysel

“Acht weken voorbereiding is veel, maar ik had niet het gevoel dat iedereen na zes weken naar de competitie hunkerde. Jo Coenen en Jente De Keyser zijn immers pas later aangesloten omdat ze nog met het beachvolleybal bezig waren. Kyan Vercauteren is er even tussenuit geweest wegens internationale beachvolleybalverplichtingen. Iedereen is pas nu opnieuw ter beschikking dus is de honger nog erg groot.”

“Dat we inmiddels toch al een wedstrijd voor de Beker van België afwerkten? Dat was inderdaad zo, maar die kwam erg ongelegen. Op dat moment was het puzzelen om een ploeg samen te krijgen. In feite is onze voorbereiding pas nadien begonnen en op kruissnelheid gekomen in september.”

Nu de andere ploegen al twee wedstrijden in de benen hebben, weet Vamos meteen met welke teams men dit seizoen rekening zal moeten houden.

“Het is allemaal nog vrij vroeg. We openen zaterdagnamiddag tegen Roeselare B. Vorig seizoen was dat een goede middenmoter, maar nu zijn de West-Vlamingen gestart met twee overwinningen. Nochtans is het dezelfde ploeg. Wat betekent dat? Niks natuurlijk. Is het een voordeel dat we Roeselare al hebben kunnen scouten? Ongetwijfeld hebben we tactisch meer info over onze opponent, maar ik denk niet dat de tegenstanders ons niet zullen kennen. Trouwens, ik kijk vooral naar onszelf. We mogen niemand onderschatten, maar moeten toch steeds trachten onze eigen accenten te leggen. Het enige voordeel is dat we twee weken meer voorbereiding hadden en dus beter op elkaar ingespeeld zouden moeten zijn. En dan bedoel ik vooral de jongeren die zijn overgekomen van de B-ploeg. In de eerste plaats Kyan Vercauteren maar hij was er vorig jaar ook al dikwijls bij. Verder ook Unaï Foubert en Timo Santy, jongens die over een goede basis beschikken. Twee “straffe” transfers vind ik zijn deze van Yves Kruyner en Jonas Stuer. Beide setters zijn opnieuw fit na een jaar vol beslommeringen. Bovendien zal ook Mathieu Van Strijdonck nog steeds wat meetrainen. Hij heeft ons vorig seizoen enorme diensten bewezen als setter en hoewel op papier gestopt, houdt zich ook dit seizoen fit. Je weet maar nooit.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio