Jolijn Van Moer en haar partner Roel Andries blazen Lord Nelson nieuw leven in als Lady Nelson. ©  Sven Van Haezendonck

Mechelaars toveren legendarische brasserie om tot Lady Nelson: “We behouden de authentieke sfeer”

Mechelen -

Na een hele periode van leegstand opent de legendarische brasserie Lord Nelson op de Wollemarkt in Mechelen rond de jaarwisseling opnieuw de deuren. Jolijn Van Moer (38) had al langer haar zinnen gezet op een eigen horecazaak. Samen met haar partner Roel Andries (35) tovert ze de brasserie om tot Lady Nelson.

Sven Van Haezendonck

Lord Nelson was jarenlang een begrip in de Dijlestad. Artiest Tony Cabana was destijds de bekendste uitbater. Al had hij het niet onder de markt. In april 2007 brandde de zaak op een nacht volledig uit. Cabana haalde alles uit de kast om de brasserie in recordtempo opnieuw op te bouwen en dat lukte ook. De artiest bleef Lord Nelson uitbaten, tot hij eind 2012 jammerlijk genoeg uit het leven stapte. Sindsdien kende de zaak verschillende uitbaters, maar ondertussen staat ze al een hele tijd leeg.

Daar komt binnenkort gelukkig verandering in. Met Jolijn Van Moer en Roel Andries heeft brouwerij Alken-Maes nieuwe uitbaters gevonden. Jolijn heeft er duidelijk zin in. Na bijna zestien jaar ruilt de Mechelse haar job bij de stad voor Lady Nelson. “Het is een kinderdroom, maar ik ben vroeg begonnen aan kindjes. Het gezin en de kinderen kwamen op de eerste plaats”, vertelt ze.

“Het is een kinderdroom, maar ik ben vroeg begonnen aan kindjes”n zegt Jolijn, die Lord Nelson samen met Roel opent. © Sven Van Haezendonck 

LEES OOK. Félix opent dit weekend nieuw danscafé op Mechelse Korenmarkt: “Er is nood aan een plek waar mijn generatie kan uitgaan”

Roel wil die droom nu graag mee waarmaken. De twee leerden elkaar kennen bij de stad. “Er zat gewoon een kast tussen ons”, zegt Jolijn. Tot de vonk elf jaar geleden oversloeg. De liefde die ze voor elkaar delen, willen ze ook in hun nieuwe zaak leggen. “Nu mijn oudste achttien is, lijkt me het moment rijp.”

Genieten in de horeca

Als jobstudent kreeg Jolijn de smaak voor de horeca te pakken. “Ik werkte soms zestien uur op een dag. Ik vond dat zalig. Dat voelde bij mij niet aan als werken, het was genieten”, zegt ze. “Jolijn wil dat al jaren zo graag doen. Ik zie dat wel zitten om klanten te verwelkomen en een praatje te slaan met vaste klanten”, vertelt Roel. Doordat hij stopte met voetballen bij KV Bonheiden heeft hij er ook de ruimte voor.

Tijdens hun zoektocht naar een geschikt pand viel hun oog uiteindelijk op Lord Nelson. “De grootte van het pand en het terras, de ligging en de uitstraling hebben me meteen overtuigd. Iedereen kent de zaak. Het is nostalgie”, vertelt Jolijn.

Zij zal de plak zwaaien in de keuken. “We gaan voor tapas met een twist die je kan delen. Die zijn best wel uniek. Denk bijvoorbeeld aan balletjes van broccoli, courgetteboter en een mini hamburger”, verklapt Jolijn.

“De langdurige leegstaand heeft zijn sporen nagelaten en die willen we wegwerken”, zeggen Jolijn en Roel. Ze zijn al elf jaar een koppel.  ©  Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Bier Central opent in vroegere De Met op Mechelse Grote Markt: “33 bieren op vat, 333 uit het flesje”

Bij Lady Nelson zal je ook van haar zelfgebakken taarten kunnen smullen, die ze gedurende enkele jaren in bijberoep als Chef Toert bakte. “Zodat de Mechelaars overdag van een goede koffie met een lekker stukje taart kunnen genieten”, zegt Roel.

Als alles meezit, hopen de Mechelaars Lady Nelson in december te openen. Eer het zover is, hebben ze wel nog flink wat werk om het pand te verbouwen. “We behouden natuurlijk de authentieke sfeer, ook de toog blijft”, zegt Jolijn. Het paar investeert wel in de vernieuwing van de keuken en het sanitair. “De langdurige leegstand heeft zijn sporen nagelaten en die willen we wegwerken.”

Lady Nelson op de Wollemarkt 8 zal geopend zijn van 11 tot 23u. Maandag en dinsdag worden de sluitingsdagen.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio