© Groep Bouwen

Lierse projectontwikkelaar bouwt Jumbo-winkel op voormalige La Rocca-site

Lier -

Groep Bouwen is de nieuwe eigenaar van de voormalige La Rocca-site op de Antwerpsesteenweg in Lier. Het is dit Lierse familiebedrijf dat er de Jumbo-winkel gaat bouwen, de grootste van Vlaanderen. Die gaat vermoedelijk in februari van volgend jaar open.

Chris Van Rompaey

Op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Duwijckstraat is Groep Bouwen gestart met de bouw van de Jumbo-supermarkt. De funderingen zijn geplaatst en de eerste palen komen uit de grond. Groep Bouwen heeft recent trouwens de site overgekocht van Hukargo nv, de firma waar La Rocca-stichter Wim Van Ouytsel tot in maart 2022 een van de bestuurders was.

Kim Heungens van Groep Bouwen. © Chris Van Rompaey

“We waren al eigenaar van de leegstaande C-store Outlet naast de La Rocca. Oorspronkelijk wilden we op die hoek een project realiseren, maar een gezamenlijk project met Hukargo leek ons meer opportuun. Uiteindelijk hebben die gesprekken ertoe geleid dat we de La Rocca-site konden overkopen en we nu de enige eigenaar zijn”, zegt Kim Heungens van Groep Bouwen.

“Als eigenaar bouwen wij dus nu de grootste Jumbo van Vlaanderen in Lier. De nieuwbouw, ontworpen door De Architecten NV uit Lier, bestaat uit twee bouwlagen. Vooraan komt op de eerste verdieping het winkelgedeelte met een breedte van ruim 71 meter en een diepte van ruim 33 meter met plat dak op 9,20 meter. Daarachter komt nog een magazijn.”

De winkel komt op de eerste verdieping. © Groep Bouwen

“De gelijkvloerse verdieping onder de winkelruimte richten we in als parking voor auto’s en fietsen. De inrit komt langs de Antwerpsesteenweg, de klanten verlaten de parking via de Duwijckstraat. De in- en uitrit voor de leveranciers bevindt zich langs de Duwijckstraat. Het is de bedoeling dat dit verhuurde gebouw wordt toegevoegd aan de familiale vastgoedportefeuille”, aldus Kim Heungens.

Jumbo Lier opent vermoedelijk in februari van volgend jaar. Het filiaal zal dan een zeventigtal mensen tewerkstellen.

De sloop van de witte La Rocca-villa was al sinds 2017 gepland en is dus niet het rechtstreekse gevolg van de brand die er op 11 april woedde en de discotheek volledig verwoestte. In 2019 kreeg Hukargo nv van het schepencollege de toelating om de discotheek daadwerkelijk te slopen én voor het bouwen van twee baanwinkels met twee feestzalen erboven. Die plannen werden later opgeborgen. (cvr)

www.groepbouwen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier