Schepen Wim Jordens. © CD&V Malle

CD&V-schepen vindt nieuwe jobuitdaging en zegt gemeentepolitiek eind 2022 vaarwel

Malle -

Wim Jordens (50) kondigde donderdag als uitsmijter bij het einde van de gemeenteraad verrassend aan dat hij eind dit jaar stopt met de gemeentepolitiek. De CD&V’er, die het in deze tijden toch wel belangrijke schepenambt van onder meer financiën, openbare werken, nutsvoorzieningen, groendienst, gemeentelijk patrimonium en erfgoed bekleed, start vanaf 1 december in een nieuwe job die niet meer combineerbaar is met zijn schepenambt.

Jordens gaat aan de slag als financieel directeur bij de Woonzorggroep Voorkempen. Sinds zijn 22ste zetelt Jordens onafgebroken in de gemeenteraad van Malle, waarvan twee legislaturen als schepen.

Hij is de enige CD&V-schepen. Andere gemeenteraadsleden voor CD&V zijn de jonge Yannis Leirs (23), die begin dit jaar Thierry van der Straten Waillet (80) opvolgde die zijn zitje vrijwillig afstond, en Ingrid Vrints (CD&V).

De CD&V-fractie gaat vrijdagavond in overleg over wie in aanmerking komt als opvolger. De CD&V van Malle wenste schepen Wim Jordens in ieder geval alle succes. “Bijna 28 jaar onafgebroken verdedigde hij de belangen van onze mooie gemeente en onze partij. Samen geven we er de komende maanden nog een lap op. Heel veel succes in je nieuwe uitdaging, Wim”, zo laat CD&V Malle op sociale media weten. (kma)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio