De studenten kregen een totebag met opvallende quotes op. ©  if

Hogeschool zet ‘mooiste beroep’ in de spotlights: “Steeds minder mensen durven stap naar het onderwijs te zetten”

Sint-Niklaas -

Dat het onderwijs met een serieus lerarentekort zit, is een open deur intrappen. Daarom wil Odisee Hogeschool in Sint-Niklaas de job als leerkracht met de campagne #HetMooisteBeroep opnieuw in de spotlights zetten. “Steeds minder mensen durven de stap naar het onderwijs te zetten, veelal door de publieke opinie”, klinkt het.

Yannick Joos

Vrijdag trapte de Odisee Hogeschool haar campagne #HetMooisteBeroep af met de startdag Leerkracht word je samen. Zo’n zeventig 18-jarigen uit de regio kozen bij de start van het nieuwe academiejaar bewust voor de opleiding Lager onderwijs in de Sint-Niklase campus. “Nochtans durft of kan niet iedereen de stap naar het onderwijs te zetten”, aldus Geert Van Buynder, opleidingshoofd Lager onderwijs. “De publieke opinie speelt daarbij zeker een rol.”

Samen met de tweede- en derdejaars gingen de studenten vrijdag een hele dag spelenderwijs aan de slag. De studenten voerden spelopdrachten uit waarbij ze onderling uitwisselen wat hen aanspreekt in de job als leerkracht, welk soort leerkracht ze willen worden en wat goed onderwijs is. Die ideeën zal Odisee tijdens de dag van de leraar op 5 oktober delen op haar sociale mediakanalen.

Goede studiekeuze gemaakt

“Uit onderzoek blijkt dat studenten die net nieuw zijn in een opleiding in het hoger onderwijs vaak wat onzeker zijn of ze wel een goede studiekeuze hebben gemaakt”, vertellen docenten Annelies Wangen, Heidi Huysveld en Ruth Van Uytvanck. “Informele contacten met studenten die al wat verder in de opleiding zitten, kunnen helpen om je als student thuis te voelen in de opleiding.”

Daarnaast liet de Odisee Hogeschool totebags maken met enkele stoute statements, zoals Ik heb drie maanden vakantie. En jij? En Een uur duurt bij mij 50 minuten. En bij jou?. De leerkrachten in spe sloten de dag vrijdagmiddag af met een picknick in de tuin van de campus én de eerstejaarsstudenten zorgden voor het dessertenbuffet.

Op de totebags staan gewaagde statements over het beroep als leerkracht. © Odisee Hogeschool

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio