De partners stellen de bestelwagen bij Pegode in Niel voor. © Joris Herregods

Pegode bolt rond in opvallende bestelwagen, die op termijn ook deelwagen wordt

Niel, regio -

Bij Pegode vzw, de netwerkorganisatie voor mensen met een beperking, rijden ze voortaan rond met een in het oog springende bestelwagen. De wagen voor de technische dienst is tegelijk een ‘rijdend reclamepaneel’. Op termijn is het de bedoeling dat de bestelwagen buiten de kantooruren ook dienst kan doen als deelwagen voor mensen uit Niel en omstreken.

Pegode ondersteunt via kleinschalige projecten zo’n 750 mensen met een beperking in hun dagelijks leven. Het werkingsgebied van de organisatie strekt zich uit van de Rupelstreek en Klein-Brabant tot onder meer Kontich, Mechelen en Schilde. “Onze diensten moeten dus jaarlijks heel wat kilometers afleggen”, zegt Kris Boen van Pegode. “Door de besparingen in de sector wordt het steeds moeilijker om de kosten daarvoor te dragen en moeten we op zoek naar andere manieren van financieren.”

De firma Special Ad kwam met de ideale oplossing. “Wij helpen, met de steun van lokale ondernemers, non-profit organisaties aan gratis vervoer”, verduidelijkt Johannes Goens van Special Ad. “De organisatie krijgt de wagen voor een periode van vier jaar gratis in bruikleen. Om dat te bekostigen, worden lokale ondernemers gezocht om reclame op het voertuig te plaatsen.”

“In eerste instantie zal de bestelwagen gebruikt worden door de technische dienst”, pikt Kris Boen in. “Maar we zien het ook als opdracht om de wagen ook voor andere doeleinden in te zetten. Op termijn willen we de bestelwagen in een autodeelsysteem steken zodat deze ook buiten de kantooruren en in het weekend dienst kan doen. Zo werken we ook aan de mobiliteit in de Rupelstreek.”

Bij de voorstelling van de wagen in Niel had Special Ad nog een leuk extra presentje in petto. Bij elk project schenkt de firma ook 2.500 euro aan een of meerdere goede doelen. Pegode mocht de cheque in ontvangst nemen voor twee dagbestedingsprojecten: Den Atelier en Actio.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio