De lopers van de gemeente Herenthout.  © rr

Gemeente Herenthout loopt voor Sint-Vincentius

Herenthout -

Op zondag 18 september nam een delegatie medewerkers van de gemeente Herenthout deel aan Samen op Koers, een evenement georganiseerd door IOK Afvalbeheer. Door hun deelname kon de gemeente een cheque van 1.500 euro schenken aan Sint-Vincentius, een vereniging die zich inzet voor minderbedeelden binnen gemeente Herenthout.

De intercommunale IOK bestaat dit jaar 60 jaar. Naar aanleiding van deze feestgelegenheid, organiseerden zij een sportief evenement voor het goede doel. Op de looppiste van sportcentrum Den Uyt in Mol namen verschillende gemeenten het tegen elkaar op in een estafettewedstrijd. Elke ploeg moest zoveel mogelijk rondjes van 400 meter lopen op een uur tijd.  

Ook gemeente Herenthout leverde een delegatie af van zeven collega’s. Zij behaalden een mooie zevende plaats in hun reeks en konden daardoor een cheque van 1.500 euro mee naar huis nemen.

 ©  RR

Deze cheque werd tijdens het college van burgemeester en schepenen afgegeven aan de vereniging Sint-Vincentius. Met deze schenking kunnen zij minderbedeelden van Herenthout ondersteunen, door het aanbieden van onder andere voedselpakketten en kledinghulp. (mph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio