© Joren De Weerdt

Ruimingswerken van gracht lopen mis: gas- en elektriciteitskabel overgetrokken

Berlaar -

Op de Itegembaan in Berlaar is het proper maken van de gracht, vrijdagochtend, misgelopen. Met een machine werden zowel een gas- als een elektriciteitskabel overgetrokken. De brandweer en Fluvius kwamen ter plaatse.

De omgeving van het gaslek werd preventief afgesloten, maar ontruimingen waren niet aan de orde. ©  Joren De Weerdt

Arbeiders waren vrijdagochtend gestart met het maaien van het gras in de gracht. “Daarbij hebben ze zowel een gasleiding beschadigd als een stroomkabel”, zegt brandweerofficier Tim Jacobs. “De beschadigde gasleiding lag onder het water in de gracht. Daarom hebben we eerst de gracht afgedamd en dan het water weggepompt. Eenmaal die klus geklaard was, kon Fluvius starten met het herstellen van de leiding.”

Brandweermannen kwamen met meetapparatuur ter plaatse. ©  Joren De Weerdt

Heel snel werd ook duidelijk dat er ook een elektriciteitskabel beschadigd was geraakt. Dat zorgde voor een stroompanne in de buurt. Ook dat euvel werd door Fluvius hersteld. Enkele woningen op de Itegembaan en in de Constant Verhulststraat zaten daardoor zonder elektriciteit.

Preventief werd de buurt van het gaslek een tijdje afgesloten voor het verkeer en voorbijgangers. Niemand in de buurt moest geëvacueerd worden. (tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio