Onder meer KWB Balen kwam al aan bod in een mini-expo. © rr

Erfgoed Balen zoekt verenigingen voor ‘Boalen vruger en nij’

Balen -

Erfgoed Balen zoekt actieve Balenaars die nog een hoop erfgoedschatten op zolder hebben liggen. Die schatten kunnen binnenkort schitteren op de erfgoedhoek ‘Boalen vruger en nij’ in de Kruierie.

In Vrijetijdscentrum De Kruierie vind je de vaste erfgoedhoek ‘Boalen vruger en nij’. Daar komt regelmatig een nieuw thema of een Balense vereniging aan bod in een mini-tentoonstelling. Zo waren er al mini-tentoonstellingen geweest van KWB Balen, Harmonie De Toekomst en KSA Olmen Stotert. Recent nog stonden de Stationsstraat en Adeleine Hus in de kijker.

Erfgoed Balen is nog op zoek naar actieve inwoners en verenigingen die hun rijke geschiedenis of leuke anekdotes willen delen met de rest van Balen. Zo kunnen de geïnteresseerden een lijstje maken van een tiental voorwerpen of foto’s met extra info of anekdotes, een link leggen tussen vroeger en nu en het materiaal tijdelijk uitlenen aan Erfgoed Balen.

Op die manier wil Erfgoed Balen ‘zwerfgoed’ in kaart brengen en tegelijk met de vereniging bekijken hoe de geschiedenis digitaal kan worden bewaard voor de toekomst. Actieve inwoners en verenigingen die interesse hebben om hun rijke geschiedenis te bewaren en een plaatsje te geven in het collectieve Balense geheugen, kunnen erfgoedconsulent Esther Keunen contacteren via info@erfgoedbalen.be(mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio