Het pleintje in de Sint-Willebrordusstraat. © rr

Maximaal 30 minuten parkeren op pleintje Sint-Willebrordusstraat Ezaart

Mol -

Op het pleintje in de Sint-Willebrordusstraat in Mol-Ezaart geldt sinds maandag 3 oktober een maximale parkeertijd van 30 minuten. Het gaat om een proefopstelling van drie maanden.

Momenteel worden de zeven parkeerplaatsen op het pleintje in de Sint-Willebrordusstraat, vlakbij bakkerij Melis gebruikt voor ‘langparkeren’. Daardoor vinden bezoekers van lokale handelszaken, de school of bewoners moeilijk parkeergelegenheid en wordt er vaak foutief geparkeerd op het voetpad en voor opritten.

Daarom plaatst de gemeente Mol vanaf 3 oktober een proefopstelling met een beperkte parkeertijd. Bij de aanwezige parkeerplaatsen worden verkeersborden ‘parkeren met schijf voor max 30 min’ geplaatst. Met de proefopstelling wil de gemeente uitzoeken of de beperkte parkeertijd een geschikte oplossing is. De proefperiode loopt tot 2 januari. Nadien vraagt de gemeente buurtbewoners, handelaars en de school naar hun mening, gevolgd door een finale beslissing.

Om parkeren in deze omgeving voor iedereen leefbaar te maken, kunnen automobilisten gebruik maken van de parking op het kerkplein of de omliggende straten. De parking voor de kerk ligt op slechts 200 meter van de school. Door het invoeren van parkeren met beperkte duurtijd laat de gemeente de parkeerplaatsen vlakbij de bakker zoveel mogelijk roteren voor mensen die een bezoek brengen aan lokale handelaars, plaatselijke bewoners of de school.  (mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio