© ATV

Definitief einde voor Kartonnen Dozen: lgbtq+-boekhandel sluit eind oktober

Antwerpen -

Op 29 oktober valt definitief het doek over de lgbtq+-boekhandel Kartonnen Dozen in de Draakstraat op Zurenborg. Een lange zoektocht naar een medebestuurder draaide op niets uit.

red

LEES OOK. Boekhandel Kartonnen Dozen zoekt overnemer en nieuwe locatie: “We zijn meer dan een boekhandel”

Al enkele maanden waren zaakvoerder Johanna Pas (52) en uitbater Ulka Delbroek (37) op zoek naar een medebestuurder voor een nog op te richten coöperatieve, die als doel zou hebben de zaak boven water te houden. In een nieuwsbrief laat Kartonnen Dozen nu weten dat de zoektocht op niets is uitgedraaid. Zonder nieuwe kracht is het niet werkbaar om de winkel verder open te houden.

Een tweehonderdtal kandidaat-coöperanten had wel aangegeven de winkel te willen steunen door een aandeel te kopen. Maar nu de zaak definitief sluit, zullen zij hun inbreng terugbetaald krijgen.

“Ik wil graag alle mensen bedanken die me met kaartjes, berichten, mails hebben laten weten wat ik voor hen betekend heb de voorbije jaren”, schrijft Pas nog in de nieuwsbrief. “Dat heeft me enorm goed gedaan.”

Kartonnen Dozen, vroeger bekend onder de naam ’t Verschil, is de oudste boekhandel in de Benelux met focus op de lgbtq+-community. (tsjs)

Aangeboden door onze partners