De leden van de middenstandsraad stellen het programma van Heymissen Fest voor. Onder meer E-Motions zorgt voor de gepaste ambiance. © rr

Middenstandsraad laat braadworsten en pretzels aanrukken

Hemiksem -

De Middenstandsraad van Hemiksem maakt zich op voor het Oostenrijks feest dat de handelaars op zaterdag 1 en zondag 2 oktober op poten zetten op de weide voor de Sint-Bernardusabdij. Laat die braadworsten, pretzels, bier und schnaps maar komen.

“Oostenrijkse lekkernijen, animatie, muziek en ambiance in de stijl van Heidi aus Tirol: alle ingrediënten zijn aanwezig om er een sfeervol Heymissen Fest van te maken”, glundert Maya De Keuster, voorzitter van de middenstandsraad.

Aan de organisatie verleent een vijftiental handelaars uit Hemiksem en omgeving zijn medewerking. Op zaterdag gaat het feest van start om 13u met een accordeon optreden en harmonie Pee Stoemp van de muziekacademie. Vanaf 17u starten verschillende Oostenrijks getinte activiteiten en kinderanimatie met springkastelen en een speeltruck en kan je langs de kraampjes flaneren. Voor de Oostenrijkse maaltijd op beide dagen moest, evenals voor het ontbijt op zondag, vooraf worden ingeschreven maar tussen 13 en 17u zijn zowel op zaterdag als zondag ook losse gerechten te koop zoals een Oostenrijks pangerecht, braadworsten, flammkuchen, appeltaart en pretzels. Op zaterdag vanaf 20u geeft het duo Alpenfever een gastoptreden.

Op zondag vindt om 13u ook de trekking van de zomeractie van de middenstandsraad plaats, om 14u gaan de activiteiten opnieuw van start met muzikale omlijsting door onder meer Die Gipfelfreunde. Ook de Sint-Sebastiaansgilde tekent present. Tijdens de maaltijd ’s avonds van 17u zorgt het duo E-Motions voor de muziek.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio