Minister Lalieux bezocht verschillende welzijnsinitiatieven. © RR

Minister Lalieux maakt kennis met Mortselse welzijnsdiensten

Mortsel -

Federaal minister voor Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS) heeft er een bezoek aan Mortsel opzitten. Ze kwam luisteren naar de visie die de stad op welzijn en maatschappelijke integratie heeft.

Filip Spoelders

“Onze diensten rollen van de ene crisis in de andere. Daarnaast zijn ze vaak de motor voor de aanpak in de Antwerpse zuidrand. Dan doet het bezoek van de minister die bevoegd is voor maatschappelijk integratie deugd. Zo konden we onze visie op welzijn en maatschappelijke integratie en een aantal belangrijke projecten toelichten. Voor de minister was het alvast inspirerend”, geeft Mortsels schepen Gitta Vanpeborgh (Vooruit - I love Mortsel) aan.

Verse pannenkoeken voor de minister verder gaat. © RR

Ze kreeg een ruime rondleiding door de stad. “We hebben toelichting gegeven over onze initiatieven Samen op Stap, de mobiele speelpleinwerking in kansarme buurten, het OverKop-huis, Rap op Stap en buurthuis De Populier om aan te tonen hoe we kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen bereiken en ondersteunen. Verder gaven we uitleg over het concept dat wij voor onze noodwoningen ontwikkelen, de woonondersteuning en ons toekomstige welzijnshuis. Een bezoek aan onze Oekraïense opvangcollectiviteit vormde de afsluiter.” Daarna mocht minister Lalieux van de verse pannenkoeken proeven.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio