©  BELGA

WK volleybal: Yellow Tigers spelen tegen Nederland nieuwe topper

Na Italië, Nederland: de Yellow Tigers krijgen vanavond om 20.00u een nieuwe topnatie voor de voeten. Beide teams zijn al gekwalificeerd voor de tweede ronde.

Met duidelijke 3-0-zeges tegen Puerto Rico en Kenia en een op­gemerkte 3-1 nederlaag tegen ­Italië hebben de Belgische volleybalvrouwen hun opdracht al ­vervuld. Vooral de prestatie tegen de Squadra blijft memorabel. Met een beetje meer meeval, ervaring en killer instinct hadden Britt Herbots en co hun beste resultaat sinds vele jaren kunnen boeken.

Anderhalf uur lang lieten de ­Belgen de vicewereldkampioen wankelen. Set 2 ging door een misverstand verloren, in set 3 konden ze een 19-24-bonus niet afmaken.

“We beseffen heel goed dat we een unieke kans hebben laten ­liggen”, aldus middenspeelster Nathalie Lemmens. “Een wereldtopper op volle sterkte kloppen, is niet iedereen gegeven. Dat geeft een erg zure nasmaak. Chapeau natuurlijk voor Italië, dat op de beslissende momenten altijd ­enkele versnellingen hoger kan schakelen. Met die fenomenale Egonu als speerpunt.”

Omdat vier van de zes teams uit elke poule doorstoten naar de tweede ronde, is de Belgische ­minimumambitie voor dit WK al ingevuld. Lemmens legt de lat iets hoger. “We staan twaalfde op de wereldranking. Dat is ook de plaats die we minstens willen ­halen op het WK.”

Nederland staat tiende op de ­wereldranking en eindigde vierde op het vorige WK, op het vorige EK en op de Spelen van 2016. (rk, mv)

Vastgoed

Jobs in de regio