Enkele gelukkige medaillewinnaars. © Gemeente Schilde

316 leerlingen rennen rondjes: basisschool Wonderwijzer kaapt voornaamste prijzen weg

Schilde/’s-Gravenwezel -

316 leerlingen van de zes basisscholen en de eerste graad van het middelbaar van de gemeente verschenen aan de start van de scholenveldloop. Vrije basisschool Wonderwijzer was de grote slokop wat de medailles betreft.

Al voor de tweede maal dit jaar organiseerde het lokaal bestuur in samenwerking met Schilde Atletiek Club dit evenement. Op 16 maart vond namelijk de omwille van corona uitgestelde veldloop van het voorgaande jaar Ondanks het frisse en wisselvallige weer, verschenen dit keer 316 leerlingen aan de start op de atletiekpiste van sportpunt de Caters in ’s-Gravenwezel.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is een ongeschreven wet, die zeker ook voor kinderen geldt. Het spreekt dus voor zich dat we ons als lokaal bestuur inzetten om onze jeugd meer te laten bewegen“, aldus schepen van sport Olivier Verhulst (Open Vld).

 © Gemeente Schilde

Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar kregen een parcours van 600 meter voorgeschoteld, de leerlingen van het derde en vierde leerjaar liepen 800 meter en de leerlingen van het vijfde leerjaar tot de eerste graad van het middelbaar moesten een afstand van 1000 meter afleggen.

Alle deelnemende jongeren hebben zich volledig gegeven en kregen als beloning voor hun inzet een waardebon van schoenwinkel Torfs, een appel en een flesje water. De eerste drie van elke reeks ontvingen een medaille. De winnaar van elke reeks ontving hier bovenop ook nog een leuke fidget spinner en een Jojo.

De leerlingen van basisschool Wonderwijzer waren in topvorm. Hun school won namelijk zowel de beker voor het procentueel hoogste aantal deelnemers als deze voor de school die het best vertegenwoordigd was bij de acht eersten van elke reeks. (jaa )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio