Kathrine Plancke, BIN-coördinator van de Rashoevewijk, en inspecteur Lore Buelens van de lokale politie Heist ondertekenden, samen met de burgemeester, het charter zodat het BIN nu officieel gestart is. ©  lokale politie Heist

BIN Rashoevewijk gaat van start: bewoners van 56 huizen zijn al lid

Heist-op-den-Berg -

Het buurtinformatienetwerk (BIN) Rashoevewijk is vanaf nu officieel opgestart. Het BIN heeft als doel de veiligheid in de buurt te verhogen door de samenwerking tussen de bewoners en de politie.

De burgemeester, een afgevaardigde van de politie en verantwoordelijke van het BIN-netwerk ondertekenden donderdag het charter. “Via zo’n BIN willen we de veiligheid in de omgeving verhogen. Het gaat uiteindelijk om een samenwerking tussen de buurtbewoners en de politie. Wie verdachte zaken opmerkt in de wijk, verwittigt onmiddellijk de politie via het nummer 101. Onze ploegen gaan daarop ter plaatse, zoeken uit wat er aan de hand is en kunnen een BIN-bericht verspreiden via de telefoon. Het gaat om het doorgeven van informatie. Zowel preventieve tips kunnen meegedeeld worden, als nuttige operationele informatie”, zegt Jana De Roover van de lokale politie Heist.

In de Rashoevewijk, bestaande uit de Rashoevestraat, Zandvoortstraat, Halfbunderstraat, Burgerheidestraat, Drieshoevestraat, Ieperstraat, Sparrestraat, Essestraat en Eikestraat, staan ongeveer tweehonderd woningen. “Op dit ogenblik engageerden zich al heel wat bewoners om toe te treden tot het netwerk. Het gaat om de bewoners van 56 woningen.”

Wie lid wil worden van het BIN Rashoevewijk kan steeds BIN-coördinator Kathrine Plancke contacteren. “Toetreden tot zo’n netwerk moedigt niet alleen de waakzaamheid en opmerkzaamheid van de omgeving aan, we zien ook dat het solidariteits- en samenhorigsheidsgevoel groeit. Bewoners ondersteunen mekaar ook door preventieve maatregelen uit te wisselen.”

Wie interesse heeft om een nieuw buurtinformatienetwerk op te starten in zijn omgeving, kan steeds contact opnemen met de politie van Heist.  tdk

Het buurtinformatienetwerk Rashoevewijk is te contacteren via BIN.Rashoevewijk@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio