De Koekoekstraat aan de grens met Schelle. © Bart Roggeman

Grote onrust over camera’s tegen sluipverkeer in wijk Koekoek: “Maandag gaan we nog niet beboeten”

Schelle, Aartselaar -

In de wijk Koekoek in Aartselaar zouden de camera’s tegen het sluipverkeer vanaf maandag 3 oktober in werking treden. Bij de bewoners van de Koekoekstraat in Schelle, die in het verlengde van de wijk ligt, veroorzaakte dit de voorbije dagen heel wat onrust omdat ze nog in het ongewisse tasten of er voor hun straat nu een regeling wordt getroffen.

Concreet komt het erop neer dat wie in één beweging vanuit de Pierstraat via de Peter Benoitlaan of Koekoekstraat tot aan de grens met Schelle rijdt, wordt geregistreerd als sluipverkeer en een boete krijgt. De bewoners van de Koekoekstraat in Schelle worden vanuit de richting Boom hierdoor verplicht om te rijden via het kruispunt van de A12 met de Bist, een omweg van een paar kilometer maar bovenal via wat nu al een van de gevaarlijkste kruispunten van de A12 is.

Bart Lambrecht, schepen van Mobiliteit in Aartselaar (N-VA) gaf eerder al aan dat er mogelijk een regeling zou kunnen worden getroffen en daarover met Schelle overleg zou worden gepleegd. Omdat de bewoners nog geen enkel nieuws daarover hadden, nam de onrust toe.

Overleg

“Oorspronkelijk stond het overleg vorige week gepland, maar moest ik dit wegens persoonlijke omstandigheden annuleren. We zitten nu deze namiddag (donderdag, red.) met Schelle samen”, licht schepen Lambrecht toe. ”De camera’s worden al geactiveerd om te fine tunen en een telling uit te voeren. Er gaat dus nog niet onmiddellijk beboet worden”, wil hij geruststellen. Wat er uit het overleg is gekomen, is nog niet bekend.

Intussen rees er ook, vooral vanuit richting Niel , heel wat ongenoegen omdat het verkeer voor de industriezone en handelszaken in de buurt van de Brandekensweg nu ook via de Bist moet. “Gaan ze nu echt al dat verkeer via dat drukke, gevaarlijke punt sturen?”, vragen inwoners zich af.

“Het is net de bedoeling om dit soort van doorgaand verkeer in de woonwijken tegen te gaan”, reageert schepen Lambrecht. “Door een aangepaste verkeerslichtenregeling is het kruispunt van de Bist ook al verbeterd. We kunnen ook nog een keer bekijken of er nog aanpassingen kunnen worden gedaan om het links afslaan richting Schelle nog te optimaliseren, in afwachting van de herinrichting van de A12.”

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio