De zes struikelstenen werden in Sint-Niklaas en deelgemeenten geplaatst. © yjs

Wase slachtoffers van nazisme worden herdacht met film over struikelstenen

Sint-Niklaas -

Afgelopen dinsdag ging de film Struikelstenen, herdenken om niet te vergeten in première in de bibliotheek van Sint-Niklaas. Eind augustus werden er zes struikelstenen in de stad en haar omliggende deelgemeenten geplaatst ter nagedachtenis van zes Wase slachtoffers van nazisme. De film wordt nu ook gratis ter beschikking gesteld van scholen en socio-culturele verenigingen.

Yannick Joos

Tijdens de première schetste Herman Van Goethem, historicus en rector van de Universiteit Antwerpen, in zijn inleiding het historische kader. “In de film gaan de makers, Jef Maes en Trees Heirbaut, dieper in op de noodzaak om de slachtoffers van het nazisme te blijven herdenken”, klinkt het. “Ze spraken onder meer met Gunter Demnig, de Duitste kunstenaar en maker van de Stolpersteine.”

Daarnaast vertellen ook familieleden van de Wase slachtoffers de verhalen achter de vaak tragische dood van hun geliefden. De film wordt ook ter beschikking gesteld van scholen en socio-culturele verenigingen. Wie de film ook wil bekijken kan terecht op www.singeling.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio