©  Rob Engelaar

Drie verdachten opgepakt voor invoer van 738 kilo cocaïne, arrestaties zijn een gevolg van Operatie Sky

Antwerpen -

In een onderzoek dat voortkomt uit de kraak van berichtendienst Sky ECC zijn donderdagochtend drie verdachten opgepakt. Ze worden ervan verdacht 738 kilogram cocaïne te hebben ingevoerd in verschillende containers.

Speurders van de federale gerechtelijke politie Antwerpen zijn donderdagochtend binnengevallen op verschillende adressen in Antwerpen, Deurne, Edegem, Lint, Schilde en Sint-Niklaas. Ze waren op zoek naar een groep verdachten die betrokken zou zijn bij de invoer van partijen cocaïne via de haven van Antwerpen. “Het gaat om de invoer van verdovende middelen tussen november 2019 en juni 2020”, zegt het parket in Antwerpen. “Er is mogelijk sprake van 738 kilo in totaal.”

Bij de huiszoekingen werden uiteindelijk drie mannen opgepakt van 28, 35 en 44 jaar oud. de verdachten werden donderdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. Zeker twee van de mannen werden aangehouden en verschijnen volgende week maandag voor de raadkamer, daar zal over hun verdere aanhouding beslist worden.

Een van de verdachten is de 44-jarige Mounir ‘Wolf’ E.M. uit Lint, hij werd geïdentificeerd als gebruiker van een pin op Sky ECC, maar kwam ook voordien al in beeld bij de speurders. Zo dook E.M. vijf jaar geleden al op in een dossier rond een organisatie die met behulp van gestolen pincodes containers met coke uit de haven smokkelde. E.M. werd in dat dossier niet vervolgd. (sare)

MEER OVER Drugs

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio