Eric en Hilde op één van de vele veerboten die ze moesten nemen. © RR

Mortsels koppel fietst naar de Noordkaap en terug: “Vier lekke banden op 9.543 kilometer”

Mortsel -

Eric Reyniers en Hilde Verlinden hebben net hun thuishaven Mortsel bereikt nadat ze vijf maanden onderweg waren met hun fiets. “Het uitzicht op de Noordkaap boven de wolken gaf ons kippenvel.”

Filip Spoelders

Het Mortselse koppel was het reeds gewoon om stevige tochten met de fiets te maken. “Toen we nog werkten, moesten we ons aanpassen aan de beschikbare vakantiedagen. Dan deden we tochten van ongeveer vier weken naar onder andere Praag, Zuid-Frankrijk, Denemarken en Spanje. Vorig jaar hebben we gedurende zeven weken naar Zwitserland gefietst om langs de Rijn terug te komen”, vertelt Hilde.

Eric tijdens de tocht door Noorwegen. © RR

Eigenlijk wilden ze in 2020 al naar de Noordkaap trekken. Maar corona stelde hun groot plan uit. “Op die manier kon mijn man onze nauwkeurige planning nog wat verder verfijnen. In Noorwegen zijn bijvoorbeeld de supermarkten tijdens het weekend niet open. Dit zijn zaken waar we rekening mee moesten houden.”

Op 1 mei vertrokken ze om via Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen naar de Noordkaap te fietsen. “Eigenlijk hebben we een vlotte trip gehad. We hebben wel meer regen gehad dan gewenst. Tijdens de 9.543 kilometer kregen we met vier lekke banden en één kapot ventiel van een binnenband te maken.”

Hilde aan de Noordkaap. © RR

Eric en Hilde bereikten op 20 juli de Noordkaap. “Over de laatste dertien kilometer hebben we twee uur gedaan. Dit was een erg zwaar stuk. Boven op de Noordkaap zagen we niets door de bewolking. We hebben de tentoonstellingsruimte bezocht en zijn iets gaan eten. Toen we weer buiten kwamen, lagen de wolken op de zee onder ons. Wij hadden plots een eindeloos zicht. Dit gaf ons kippenvel. De natuurpracht onderweg was gewoonweg ongelofelijk.”

Het Mortselse koppel rijdt Finland binnen. © RR

Enkele uren na hun verblijf op het meest noordelijke punt van Europa trokken ze weer zuidwaarts. De terugtocht verliep langs Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland richting Mortsel waar een ontvangstcomité hen stond op te wachten. “Dit was ook een heel verrassend moment.”

Na hun thuiskomst genieten Eric en Hilde even van de rust. “Voorlopig hebben we geen grote tocht meer gepland, maar we blijven zeker fietsen. Al zal dit op een rustiger tempo zijn dan de afgelopen vijf maanden. We wilden voor eind september terug zijn want we misten natuurlijk onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fietsen Antwerpen