De gemeente Kasterlee heeft het leegstaand hotel Keravic op de Herentalsesteenweg in Lichtaart voor een jaar gehuurd. © RR

Oekraïners krijgen opvang in hotel Keravic

Lichtaart

Zes Oekraïners nemen volgende week hun intrek in het leegstaande hotel Keravic op de Herentalsesteenweg in Lichtaart (Kasterlee).

Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft dit hotel voor een periode van een jaar gehuurd. In het pand kunnen zo’n vijftien mensen verblijven. Voorlopig krijgen er zes personen uit Oekraïne onderdak. “Ze genieten daar niet van een hotelservice, maar wel van onderdak en ondersteuning door het sociaal huis. Verder moeten ze instaan voor hun eigen voeding en onderhoud”, luidt het bij de gemeente Kasterlee. De gezinnen die er komen wonen, hebben elk een eigen kamer en ook enkele gezamenlijke ruimtes ter beschikking.

“We gaan hen goed ondersteunen in het samenleven en het komen tot een zelfstandig leven in Kasterlee”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. De gemeente was al een tijd op zoek naar een plaats waar Oekraïners langdurig zelfstandig kunnen wonen en verwacht nog nieuwe vluchtelingen. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio