Uk & Puk failliet: kinderdagverblijf over te nemen via online veiling

Schilde -

Uk & Puk is failliet. Het kinderdagverblijf dat eind augustus geschorst werd door het Agentschap Opgroeien staat over te nemen via de online veilingsite Hammertime. Er is veel interesse.

Jan Auman

Het faillissement werd op 27 september uitgesproken door de ondernemingsrechtbank van Antwerpen. Zaakvoerder Wanda K. gooit dus al dan niet gedwongen de handdoek. Deze week nog meldde het Agentschap Opgroeien dat er nog geen evolutie was in het dossier sinds de uitgesproken schorsing. Reden: de veiligheid van de kinderen was niet meer gewaarborgd.

Meester Peter Vercraeye werd aangesteld als curator. Ook hij kon de precieze oorzaak van het faillissement niet meedelen. Het is niet duidelijk of er veel schulden zijn.

“Maar wij bieden Uk & Puk, waar 25 kindjes werden opgevangen, alleszins vrij van schulden en te betalen achterstallige btw aan”, aldus Steven Teugels van Hammertime. “Het tot crèche ingerichte huis in de Alfons Van de Sandelaan is in goede staat en instapklaar. Ook de bedjes en andere bij de bestemming horende huisraad kan worden overgenomen. Dit is een toplocatie en er geldt een lage huur. Een buitenkans voor wie een kinderdagverblijf wil uitbaten.”

De speeltuin van Uk & Puk © RR

Veel interesse

Dat zijn er blijkbaar heel wat. Het overnamedossier van Uk & Puk staat nog maar sinds donderdag online en er hebben zich nu al vijf kandidaten gemeld. “De eerste met wie we op basis van een convenabel bod tot een onderlinge overeenkomst komen, zal de nieuwe uitbater of uitbaatster worden”, aldus Teugels. “Of de crèche vervolgens snel weer open kan, hangt niet van ons af. De nieuwe eigenares van het handelsfonds moet zelf met de nodige attesten een vergunning bekomen bij het Agentschap Opgroeien. De naam kan blijven of wijzigen. Bieden kan ten laatste tot 25 oktober, maar ik denk dat we veel sneller tot een toewijzing zullen komen.”

Zo ziet Uk & Puk er vanbinnen uit.. © RR

’t Wezelke: vertraging

Voor jonge ouders van Schilde opent deze evolutie alleszins perspectieven. Niet alleen de ouders van de kindjes van Uk & Puk moesten in allerijl op zoek naar een alternatief, vaak in andere gemeenten. Het tekort aan kinderopvangplaatsen is een oud zeer in Schilde; De pogingen van het lokaal bestuur om dit op te lossen, kennen tot nog toe maar weinig succes.

Ook de eerder deze week aangekondigde verdubbeling van de capaciteit van de gemeentelijke crèche ’t Wezelke van 18 naar 36 kinderen, zou nog allesbehalve beklonken zijn. Open Vld deed uitschijnen dat de uitbreiding voor binnenkort zou zijn.

Schepen Kathleen Krekels, van coalitiepartner N-VA, is voorzichtiger. “Pas tegen 1 november zou er een voorstel voor noodzakelijke aanpassingswerken naar het schepencollege komen. De complexiteit en het nodige budget hiervoor zullen bepalend zijn voor de timing van uitvoering. Het is ook niet zeker of deze werken mogelijk zijn als de kleuterschool op dezelfde site tegelijk geopend is.”

Veiling Uk en Puk via veilingsite HammerTime

’t Wezelke ligt op dezelfde site als de kleiuterschool De Wingerd, voorheen Hertebos in de Hindelaan in ‘s-Gravenwezel. © JAA

Zo ziet Uk & Puk er vanbinnen uit. © RR

Zo ziet Uk & Puk er vanbinnen uit. © RR

Het terrasje van Uk & Puk © RR

Aangeboden door onze partners