Politie treft cannabisplantage met 700 planten aan in Merksem na stroompanne

Merksem -

De Antwerpse politie heeft donderdag 700cannabisplanten aangetroffen in een onbewoond pand op de Rietschoorvelden in Merksem. De vondst kwam er nadat technici van netbeheerder Fluvius een sterke cannabisgeur opmerkten bij een stroompanne.

nelo, jtp

Door een stroompanne in de omgeving van de Rietschoorvelden was de elektriciteit donderdagochtend een tijdlang afgesloten. Techniekers van netbeheerder Fluvius kwamen ter plaatse om het probleem op te lossen. Ze gingen van woning tot woning om het defect op te sporen, maar bij één woning merkten ze een sterke cannabisgeur op.

“De woning is al een tijdje onbewoond”, zei een buurtbewoner uit de straat. “De techniekers hebben de eigenaar van het pand, een Nederlander, opgebeld. Die zei dat hij pas over een uur aanwezig kon zijn, maar dat ze de stroom zeker niet mochten afsluiten.”

De techniekers voelden dat er iets niet pluis was en verwittigden de politie. “In het pand trof de politie een cannabisplantage aan met een 700-tal planten, klaar voor gebruik”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Er werden geen verdachten opgepakt. De lokale recherche onderzoekt de zaak.”

De civiele bescherming heeft alle gevonden cannabisplanten vernietigd.

 © jtp

 © jtp

 © jtp

 © jtp

Aangeboden door onze partners