Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. © Gil Plaquet

Campus De Nayer viert honderdjarig bestaan van ingenieursopleiding met deelname aan Open Bedrijvendag

Sint-Katelijne-Waver -

Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober kan je in Sint-Katelijne-Waver een bezoekje brengen aan Campus De Nayer. Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van de ingenieursopleiding zetten de KU Leuven en Thomas More hun deuren open voor rondleidingen, een expo en workshops.

Stijn Van de Sande

Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver heeft een erg rijke geschiedenis in technologieopleidingen en is één van de zeven campussen in Vlaanderen waar de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven jongeren opleidt tot lasingenieurs en industrieel ingenieurs in de bouwkunde, chemie, elektromechanica, en elektronica-ICT. Daarnaast biedt ook hogeschool Thomas More er verschillende opleidingen aan.

De ingenieursopleiding bestaat dit jaar precies honderd jaar. In 1922 opende de toenmalige Bijzondere School voor Technisch Ingenieurs De Nayer in Mechelen. De opleiding werd vernoemd naar priester Jan-Pieter De Nayer, die destijds directeur was van TSM en met deze hogere opleiding voor ingenieurs zijn droom realiseerde. Veertig jaar geleden, in 1982, verhuisde de school van de Dijlestad naar haar huidige locatie in Sint-Katelijne-Waver.

Van kortfilm tot kinderzoektocht

Het honderdjarig bestaan van de opleiding wordt gevierd tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober van 10 tot 17u. “Op het programma staan onder meer thematische rondleidingen en een tentoonstelling met historische toestellen”, klinkt het. “Er is ook een kortfilm met anekdotes over de afgelopen eeuw en er zijn verschillende demo’s van onderzoeksgroepen en bedrijfspartners. Voor de kleinsten is er dan weer een kinderzoektocht.” (svds)

www.openbedrijvendag.be/campus-de-nayer-ku-leuven-en-thomas-more

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio