Anne Correwyn. © © Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “In elke groep die je op reis begeleidt, zit wel een bijzonder figuur”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Anne Correwyn (55).

Elien Van Wynsberghe

“Mijn mand heb ik altijd bij me. Die heb ik 15 jaar geleden meegebracht uit Noord-Viëtnam. Sindsdien doe ik er al mijn boodschappen mee. Anne Mandeke, zo noemen ze me hier in de buurt.”

“Ik heb vroeger veel gereisd. Eerst gewoon, nadien als gids bij Joker. Dat heb ik zo’n tien jaar lang gedaan. Ik volgde een opleiding waarbij je vooral groepsdynamische kwaliteiten krijgt aangeleerd. Mijn eerste reis als begeleider was naar IJsland. Ik kende het daar al omdat ik er eerder al op reis was geweest. Nadien heb ik ook Groenland gedaan, Mongolië, Polen,… Mongolië is en erg gevarieerd land. Je hebt er zowel steppe en woestijn als bergen. Maar IJsland blijft mijn favoriet, mijn droombestemming. Ik raad mensen altijd aan om er eerst in de zomer naartoe te gaan en pas nadien in de winter. Want in de winter is alles er wit, wit wit en dan weet je ten minste wat er onder de grond zit: geothermische warmte die soms best gevaarlijk kan zijn.”

“Ik vond het gidsen erg boeiend. In de groepen die je begeleidt, zit altijd wel een bijzonder figuur. Het is dan aan jou als reisleider om die persoon mee te nemen en om de groep te leren die ‘bijzondere kantjes’ een plaats te geven. Soms is dat raar hoor. Zo was er in Zambia iemand mee die eigenlijk gewoon een bungeejump wilde doen bij de Victoria Falls. Voor de rest was die persoon bang van dieren. En in Groenland was er een man mee die tijdens de reis een blonde Scandinavische aan de haak hoopte te slaan. Alleen, daarvoor moet je niet in Groenland zijn want daar leven vooral Inuits.”

“Vandaag is het financieel moeilijk om nog zo’n reizen te maken. Afgelopen zomer ben ik met een vriendin heel lowbudget gaan fietsen in Denemarken. En de voorbije jaren heb ik vooral veel in België gereisd. Ik heb ook hier al prachtige dingen gezien.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio