Tielrode is het seizoen gestart zonder hoge verwachtingen. ©  EWT

Voetbal  4de provinciale E VK Tielrode

Dirk Elewaut: “We hopen dat onze jongeren stappen vooruit zetten”

Temse -

Ondanks de schamele oogst van drie punten uit vier wedstrijden mag VK Tielrode, nieuwkomer in vierde provinciale, toch tevreden terugblikken op zijn eerste competitiemaand. “We weten dat we voor een moeilijk seizoen staan”, zegt woordvoerder Dirk Elewaut.

Dirk Van Bruysel

“Toen er twee jaar geleden een overname in het bestuur plaatsvond, zijn zowat allen A-kernspelers spelers vertrokken”, weet Elewaut. “Daardoor hadden we beslist om vorig seizoen niet met een eerste elftal in te schrijven en met onze beloftenploeg in de reservenreeks te starten. Met een ploeg jongens van zeventien tot negentien jaar was het aanpassen. De eerste maanden lukte er niks, maar we zijn gegroeid. Uiteindelijk liep het in de terugronde zo goed dat we meteen beslist hebben om opnieuw in vierde provinciale aan de slag te gaan.”

“We zijn het seizoen dan ook gestart zonder al te hoge verwachtingen. We weten dat we een ruime, maar piepjonge, kern hebben en dat zoiets automatisch een hogere foutenlast met zich meebrengt. We gaan ons dit seizoen zeker niet focussen op puntenwinst. Trouwens, onze jonge kern telt weliswaar veertig jongens, maar dat is voor de A -en B-ploeg samen. Bovendien zijn bijna al onze spelers nog studenten. Tijdens de examens zal het puzzelen worden. Ik hoop dat we niet te veel geblesseerden krijgen, want dan komen we in de problemen.”

“Trouwens, nu al is het opgevallen dat we vooral in de slotminuten doelpunten incasseren. Tegen Daknam duurde de match drie minuten te lang. Ook tegen Vos Reinaert werden we pas in de slotminuten kopje-onder geduwd. Tegen Orly Sint-Niklaas, ook een nieuwkomer, wonnen we, maar afgelopen zondag, tegen SKN Sint-Niklaas B, werd het verschil opnieuw in blessuretijd gemaakt. Foutjes bij stilstaande fasen nekten ons. Maar goed, blijkbaar herhaalt de geschiedenis zich, want vorig seizoen was dat, in de eerste competitiemaanden, identiek. In de terugronde hebben we ons dan goed herpakt.”

“Nu hoop ik op zowat hetzelfde scenario. Joachim Meersman (ex-Leest) is onze meest ervaren speler in een ploeg tieners. Hij kan helpen om de jongens stappen vooruit te laten zetten. Sportieve ambities hebben we nog niet. Laat ons zeggen dat we eerst werk gaan maken van de vernieuwing van onze accommodatie. Hebben we nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine, dan pas denk ik dat we zullen rijp zijn om de stap hogerop te zetten.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio