De vernieuwde speelplaats van BimSem. © Joren De Weerdt

Vlaamse regering kent subsidie van ruim 2,4 miljoen euro toe voor vernieuwing van schoolinfrastructuur

Regio -

De Vlaamse regering maakt opnieuw geld vrij voor verscheidene scholenbouwprojecten in de Mechelse regio. In totaal wordt er een bedrag van ruim 2,4 miljoen euro verdeeld over zes scholen. Met dat geld kunnen de scholen hun infrastructuur vernieuwen of uitbreiden.

Stijn Van de Sande

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kende via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) deze maand een bedrag van 2.402.041,57 euro toe aan zes scholen in de Mechelse regio. Met dat geld voeren de scholen verbouw- of nieuwbouwprojecten uit. “Want een kwaliteitsvol onderwijs vraagt om een kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, aldus de minister.

Het grootste deel van dat bedrag gaat naar vrije basisschool Sjabi in Puurs-Sint-Amands. De school ontvangt een bedrag van bijna 1,8 miljoen euro. Daarmee wordt er een nieuwe turnzaal gebouwd. Er komen ook nieuwe klaslokalen, een technische ruimte, verbeterd sanitair en een vernieuwde speelplaats. Die nieuwe infrastructuur moet een comfortabele plaats bieden aan meer dan 400 leerlingen.

Verder is er ook ruim 220.000 euro voor basisschool Heist-Centrum in Heist-op-den-Berg. De school verwijdert met dat geld het asbest van de gevel en het dak. Er is ook iets meer dan 100.000 euro voor de basisschool van het Sint-Gummaruscollege in Lier, waar de muziekklas en het dak vernieuwd worden.

Ook drie Mechelse scholen ontvangen een subsidie voor hun bouwprojecten. Zo ontvangt basisschool Don Bosco een bedrag van net geen 153.000 euro voor het vervangen van het buitenschrijnwerk en het vernieuwen van het dak.

BimSem mag 122.000 euro op de rekening bijschrijven. Dat is een verhoging van de eerder toegekende subsidie voor de nieuwe speelplaats. Tot slot is er ook nog 26.500 euro voor de Sint-Pietersschool voor het installeren van een brandalarm.

LEES OOK: BimSem neemt gloednieuw sportcomplex in gebruik

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio