Greet ‘Chee’ Embrechts doet in haar debuutroman ‘50 Tinten Tinder’ deels haar eigen ervaringen in een zoektocht naar een geschikte partner uit de doeken. © RR

Datingapp inspireert kunstenares tot debuutroman

Herentals -

Greet ‘Chee’ Embrechts is in Herentals vooral bekend als creatief lid van het kunstatelier Tabula Rasa, maar nu werpt ze zich op een heel andere artistieke vorm. Met 50 Tinten Tinder heeft ze haar debuutroman uit.

Hans Otten

Chee is het artistieke pseudoniem waarmee Greet Embrechts buiten haar werkuren bij Standaard Boekhandel in Wijnegem Shopping Center door het leven gaat. Tot nu toe kenden de Herentalsenaren haar vooral van haar keramiek- en schilderwerk. Maar nu ontvouwt ze met 50 Tinten Tinder een heel andere artistieke kant, die van de literatuur. Haar debuutroman heeft heel wat raakpunten met het eigen leven, al noemt ze het zelf “een spinrag van realiteit en fictie”.

“Ik ontdekte Spanje, waar ik sinds een jaar of vijf vaak alleen naartoe reis”, steekt Chee van wal. “Reizen, mensen ontmoeten, verhalen sprokkelen en neerschrijven… Het is een passie geworden. De Tinderapp heeft mijn leven ook een nieuwe wending gegeven.”

Zoekende figuren

In het boek zet hoofdpersoon Julia opvallend gelijkaardige stappen in haar leven. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen, gaat de vrouw via Tinder op zoek naar nieuw liefdesgeluk. Dat levert een internationale stoet aan kandidaat-partners op, want zelfs mannen uit Malta, Spanje, Engeland of zelfs Egypte en Uruguay kloppen aan.

In hoeverre mogen we daarin het leven van de auteur zelf lezen? “Wat is waarheid en wat niet? Dat ga ik niet onthullen, ook uit respect voor de mannen die mijn pad kruisten. De meeste mannen zijn zelf op zoek, al zoeken niet alle mannen hetzelfde. Ik zag allerhande figuren de revue passeren, van artistiekelingen over weirdo’s tot ook onvervalste romantici en erotische gelukszoekers. Soms waren ze boeiend en verrassend, maar vaak ook boezemden ze angst in of waren ze weer net iets té braaf. Tindergelukjes maar ook -ongelukjes dus”, zegt Chee met een lachje.

Wie op basis van de titel en de korte inhoud een erotische roman verwacht, is er aan voor de moeite. Het is meer het verhaal van de ontboezemingen van een vrouw op zoek naar een partner. “Dit avontuur heeft mij veel over de wereld en de mannen geleerd, maar ook over mijzelf. Het boek kan ook een goede handleiding zijn voor mensen die met Tinder aan de slag gaan.”

Het boek is te koop bij Chee zelf of bij uitgeverij Storyland.

chee@live.be, www.storyland.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio