Prisca Tankwey. © Victoriano Moreno

Congolese artieste Prisca Tankwey legt laatste hand aan muurschildering in Berchem

Berchem -

De Congolese kunstenares Prisca Tankwey begon na een participatief traject met de wijk rond Berchem Station vorige week aan een grote muurschildering tussen de Klokstraat en de Schelpstraat. Vandaag legt de artieste de laatste hand aan haar werk dat de nadruk wil leggen op verbondenheid tussen alle jonge kinderen in de wereld.

Elien Van Wynsberghe

Een samenwerking met de kunstenares stond al lange tijd in de steigers. Maar door de coronacrisis werden die plannen op de lange baan geschoven. “Waar het initieel de bedoeling was om een uitwisseling op te zetten waarbij Prisca in Berchem een muur zou doen en een Belgische streetart-artiest de muren van de Belgische ambassade onder handen zou nemen, wijzigden die plannen toen de ambassade verhuisde naar een andere locatie. We zijn dus heel blij dat het uiteindelijk gelukt is om haar hier te krijgen”, zegt Berchems districtsschepen van Streetart Kris Gysels (Open Vld).

Op de plaats waar de nieuwe mural wordt gerealiseerd, werd twintig jaar geleden al een muurschildering gemaakt op initiatief van de buurt. Maar de tijd had intussen zijn werk gedaan en een nieuwe schildering was wenselijk geworden, zo meent Gysels.

Tankwey koos ervoor te werken rond het thema ‘Universele Verbondenheid’. “We zijn uiteindelijk allemaal kinderen van de wereld. De puurheid en complexloosheid van een pasgeboren kind is wat ons verbindt. Zij zijn wereldwijd de meest gelijken in de diversiteit van onze mensheid.”

Tankwey is overigens niet alleen actief in Berchem. Ze stelt in deze periode ook tentoon in KANAL-Centre Pompidou in Brussel.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio